Stracciatella Semifreddo
Przepis Stracciatella Semifreddo można zrobić w około 8 godzin i 38 minut. Ten przepis daje 8 porcji z 680 kalorii, 15g białka, oraz 53g tłuszczu każdy. Za 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 6 fanów. Mieszanka masła, ciężkiej śmietany, soli morskiej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Świetnie sprawdza się jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 55%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Migdałowy Nugat Semifreddo z słodko-gorzkim sosem czekoladowym (Semifreddo al Torrone), Stracciatella Gelato, oraz Stracciatella Gelato.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Specjalne wyposażenie: kawałek pergaminu o wymiarach 3 na 15 cali, kawałek pergaminu o wymiarach 7 1/2 na 12 cali.
Na skórkę: umieść ruszt piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj nieprzywierającą bochenek o wymiarach 9 na 5 na 3 cale sprayem do gotowania na oleju roślinnym. Za pomocą 2 kawałków pergaminu wyłóż patelnię, pozwalając, aby nadmiar zwisał nad końcami i bokami.
W robocie kuchennym zmiksuj biscotti i orzechy laskowe, aż zostaną drobno zmielone.
Dodaj roztopione masło i pulsuj, aż okruchy zostaną zwilżone. Za pomocą elastycznej szpatułki wciśnij mieszankę miękiszu na dno przygotowanej patelni.
Piecz przez 8 do 10 minut, aż brzegi skórki będą złote. Schłodzić patelnię na ruszcie przez 20 minut.
Do nadzienia: w średniej misce ze stali nierdzewnej lub szklanej wymieszaj żółtka, 1/2 szklanki cukru, ekstrakt waniliowy i sól, aż będą gładkie.
Umieść miskę na patelni z gotującą się wodą, upewniając się, że dno miski nie dotyka wody.
Ubijaj, aż mieszanina jajek będzie blada, gęsta i kremowa, a termometr z natychmiastowym odczytem zarejestruje 160 stopni F, około 10 do 15 minut.
Włóż miskę do większej miski z lodowatą wodą, aby całkowicie ostygła.
W innej średniej misce za pomocą miksera elektrycznego ubij śmietanę, aż będzie gęsta.
Dodaj pozostałe 1/4 szklanki cukru i ubijaj, aż śmietana utrzyma sztywne szczyty.
Wymieszaj 1/4 śmietanki ze schłodzonym kremem. Za pomocą szpatułki delikatnie złóż pozostały krem do kremu. Upuść łyżki czekolady i orzechów laskowych rozłożone na mieszance kremu i delikatnie złóż, aż się połączą, ale nadal będą grube. Nałóż mieszaninę na przygotowaną skórkę. Złóż zwisający pergamin na budyniu i zamrażaj przez co najmniej 8 godzin lub do 3 dni.
Przeciągnij cienką łopatką wokół semifreddo między papierem pergaminowym a patelnią. Rozłóż pergamin i odwróć semifreddo na półmisku. Zdejmij Papier i pokrój w plastry o grubości 1 cala.
Podawać na schłodzonych talerzach.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na Semifreddo. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "