Stek szwajcarski
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Swiss Steak. Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 1,26 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 239 kalorii , 30 g białka i 9 g tłuszczu . Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Walentynki będą jeszcze bardziej wyjątkowe z tym przepisem. Jeśli masz pod ręką wodę, pieprz, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 50 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 57% . Ta ocena jest solidna. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Chłodzona szwajcarska owsianka , Grillowana kanapka z szynką i szwajcarską oraz Szynka i szwajcarska panini z grzybami i jarmużem .
Instrukcje
Pokrój stek na kawałki wielkości porcji. W dużym, zamykanym worku foliowym wymieszaj mąkę, sól i pieprz.
Dodaj wołowinę, po kilka kawałków na raz, i potrząsaj, aby ją pokryć.
Na dużej patelni zrumień stek na oleju.
Odcedź i umieść w naczyniu żaroodpornym o pojemności 2,5 kwarty. Na wierzchu ułóż seler, cebulę i pieczarki.
Wymieszaj wodę, czosnek i sos stekowy; polej warzywa,
Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 1,5 godziny lub do momentu, aż mięso będzie miękkie.