Sałatka z zielonej fasolki
Sałatka z zielonej fasolki zajmuje około 15 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 6 osób. Za 2,25 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dbasz o sylwetkę? Ten bezglutenowy, laktoowowegetariański i pierwotny przepis ma 240 kalorii , 8 g białka i 18 g tłuszczu na porcję. Sprawdza się dobrze jako dość niedrogi dodatek. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup prażone pistacje, młode liście, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje doskonałą ocenę Spoonacular wynoszącą 87% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Sałatka z migdałowej fasolki , Świeża sałatka z zielonej fasolki i pomidorów z kremowym dressingiem czosnkowym i Sałatka z zielonej fasolki i ziemniaków z winegretem Dijon .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Zblanszować zieloną fasolkę w dużym garnku z osoloną wodą, aż będzie jasnozielona i chrupiąca, około 2 minuty. Zaszokować fasolę w dużej misce z lodowatą wodą.
Dokładnie odcedź i osusz.
W małej misce wymieszaj szalotkę, ocet i oliwę z oliwek. Dopraw winegretem solą i pieprzem.
Rozłóż młode listki na dużym talerzu, udekoruj pomidorkami koktajlowymi, zieloną fasolką i bazylią.
Skrop warzywa sosem winegret, posyp pistacjami i pokruszoną fetą.