Pączki z ciasta tradycyjnego
Potrzebujesz wegetariańskiego śniadania lakto ovo ? Old-Time Cake Doughnuts może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Za 15 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 269 kalorii , 3 g białka i 16 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 24 osób. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka proszku do pieczenia, mleka, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 35 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje nie tak świetną ocenę Spoonacular wynoszącą 28% . Podobne przepisy obejmują Cake Doughnuts , Chocolate Carrot Cake Baked Doughnuts i All Time Favorite- Gulab Jamun .
Instrukcje
W dużej misce ubij masło i 1 szklankę cukru, aż powstaną kruszonki. Ubijaj przez około 2 minuty.
Dodawaj jajka jedno po drugim, dobrze ubijając po dodaniu każdego.
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, 1 łyżeczkę cynamonu, sól i gałkę muszkatołową; dodawaj do mieszanki masła na przemian z mlekiem, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Przykryj i schłódź w lodówce przez 2 godziny.
Przenieś na powierzchnię posypaną mąką i rozwałkuj ciasto na grubość ok. 0,5 cm.
Wytnij posypaną mąką foremką do pączków o średnicy 2-1/2 cala. Na patelni elektrycznej lub w głębokim frytkownicy rozgrzej olej do 375°.
Smażyć pączki, po kilka na raz, aż do uzyskania złotego koloru z obu stron.
Odsączyć na ręcznikach papierowych.
Pozostały cukier wymieszaj z cynamonem; obtocz w powstałej mieszance ciepłe pączki.