Żytnia Sałatka Panzanella z brukselką, Pastrami i Dijon Vinaigrette
Sałatka żytnia Panzanella z brukselką, Pastrami i Dijon Vinaigrette może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,69 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 303 kalorie, 11g białka, oraz 19g tłuszczu. Mieszanka oliwy z oliwek, jednodniowy chleb żytni, szalotka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Żytnia Sałatka Panzanella z brukselką, Pastrami i Dijon Vinaigrette, Ogolona Sałatka z brukselki z Dijon Vinaigrette, oraz Ogolona Sałatka z brukselki z rodzynkami i klonem Dijon Vinaigrette.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 204°. w dużej misce, wrzucić kostki chleba z 1 łyżką oleju, sól i pieprz.
Rozłóż na nieprzetworzonym arkuszu ciasteczek. Toast 10 do 15 minut lub aż brzegi są brązowe.
Tymczasem w 10-calowej patelni, podgrzać kolejną 1 łyżkę oleju na średnim ogniu.
Dodać brukselkę; gotować i mieszać, aż zbrązowieje.
W 8-calowej patelni, podgrzać kolejny 1 łyżka oleju na średnim ogniu.
Dodać szalotkę; gotować do chrupkości.
Zdjąć z ognia; odkleić nadmiar oleju.
Aby vinaigrette, w dużej misce, pokonać pozostałe 2 łyżki oleju, ocet i musztarda z trzepaczką, aż dobrze wymieszane.
Do vinaigrette w misce, dodać kostki chleba tostowego, brukselka, szalotka i pastrami; wymieszać.