Żeberka krótkie zawinięte w liście figowe Z Mission Fig Black Mole

Żeberka krótkie zawinięte w liście figowe Z Mission Fig Black Mole
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj krótkie żeberka zawinięte w liście Fig Z Mission Fig Black Mole. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 5,74 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 1043 kalorie, 16G białka, oraz 33g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś krótko, użyj 4 kawałków liści bananowca, gałązek rozmarynu i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Domowe Fig Newtons, Pieczone Figi Crostini, oraz Palo Migdałowe Figi Quickbread.

Instrukcje

1
Żeberka do gotowania: Rozgrzej piekarnik do 42
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść żebra w szerokim żaroodpornym 5-do 6-qt. garnek z cebulą, czosnkiem, tymiankiem, rozmarynem, liśćmi laurowymi, solą i wystarczającą ilością wody (ok.), aby prawie pokryć mięso. Przykryć garnek i piec 1 godzinę. Obrócić żeberka, zmniejszyć piekarnik do 300, a następnie piec, pod przykryciem, aż do przetargu widłowego, o 3 więcej godzin. Odkryj i pozostaw mięso w płynie, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
RozmarynRozmaryn
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
TymianekTymianek
WodaWoda
MięsoMięso
żeberkażeberka
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
3
Tymczasem zrób Kreta: w małym rondlu, ugotuj Wino i 2 łyżki. ocet na średnim ogniu do zmniejszenia do 1/2 szklanki, 10 do 14 minut. Wymieszać z figami, sosem kret, 1 łyżka. melasę i 1/2 szklanki bulionu. Doprowadzić do wrzenia, następnie dusić na małym ogniu, często mieszając, aż figi będą miękkie po przekłuciu, 50 minut. Odstawić na 1 godzinę lub schłodzić do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MelasaMelasa
OcetOcet
BulionBulion
SOSSOS
FigiFigi
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Liście fig gotować w średnim garnku z wrzącą wodą, aż będą elastyczne, około 20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Drenaż.
6
Przenieś żebra na deskę. Przesuń kości z mięsa i odrzuć. Przyciąć i odrzucić tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
żeberkażeberka
7
Ułóż 4 liście fig na powierzchni roboczej, żyłkę do góry. Wyśrodkuj krótkie żebro na każdym liściu. Owiń liście na żebra, zaczynając od dołu i chowając krawędzie; w razie potrzeby dodaj drugi liść do każdego, aby pokryć mięso. Ustawić Pakiety złożone bokiem w dół w natłuszczonej płytkiej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
żeberkażeberka
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Pieczemy paczki, aż mięso osiągnie 145 w środku na termometrze natychmiastowego odczytu, 25 do 30 minut. Rozluźnij od patelni za pomocą szpatułki, Wytnij otwarte liście w środku pakietów i złóż tylne krawędzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
10
W międzyczasie podgrzać Kreta do gotowania na wolnym ogniu, mieszając; w razie potrzeby dodać więcej bulionu, aby kret był wylewany. Dostosuj przyprawy za pomocą większej ilości octu lub melasy. Aby służyć, Ustaw paczki na talerzach. Posmarować mięsem Kreta i ułożyć figi obok żeberek. Chipsy Scatter, stalówki kakao, i pepitas na wierzchu i służyć z pozostałym mol i więcej soli do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stalówki KakaoweStalówki Kakaowe
PrzyprawyPrzyprawy
MelasaMelasa
Nasiona DyniNasiona Dyni
OcetOcet
BulionBulion
FrytkiFrytki
FigiFigi
MięsoMięso
żeberkażeberka
SólSól
11
* Poproś rzeźnika, aby wyciął żebra na wymiar. Kup liście bananowca na rynkach Latino (lub użyj ogrodowych liści figowych). Znajdź Kreta murzyna W Latino markets lub w oaxacanfoods.com (lub użyć brązowego sosu Poblano mole lub pasty, Znalezione w dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych). Get cacao nibs on amazon.com
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
SOSSOS
Stalówki KakaoweStalówki Kakaowe
żeberkażeberka
FigiFigi

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Żeberka wołowe można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Matanzas Creek Alexander Valley Merlot z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn