Żeberka krótkie z sałatką z pietruszki

Krótkie żeberka z sałatką z pietruszki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 86 g tłuszczu, oraz w sumie 993 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 4,82 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz wino, marchew, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Frisée-Przepis Na Sałatkę Z Pietruszki, Pieczona Tilapia z sałatką Frisée-jabłkową i sosem musztardowo-Pietruszkowym, oraz Duszone niezbyt krótkie żeberka z Hominowym gulaszem z nowej Turni na południu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 149° i zorganizować stojak w dolnej trzeciej. Żeberka osuszyć ręcznikiem papierowym i natrzeć 1 łyżką oleju. Dobrze doprawić solą i pieprzem.
Niech żeberka osiągną temperaturę pokojową, około 30 minut.Gdy mięso będzie gotowe, umieść holenderski piekarnik lub duży, ciężki garnek na średnim ogniu i dodaj pozostałe 2 łyżki oleju. Gdy olej mieni się, dodać żeberka i zapiekać, aż dobrze rumiane z obu stron, o 4 do 5 minut na stronę.
Wyjąć żeberka na dużą płytkę lub blachę do pieczenia i odstawić. Zmniejszyć ogień do średniej; dodać cebulę, por, marchew i seler do garnka; i doprawić solą i pieprzem. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie i rumiane, o 8 protokół.
Dodaj wino i gotować, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dna patelni, aż zostanie zmniejszona o połowę, o 5 protokół.
Dodać bulion i zarezerwowane żeberka i doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Przykryj garnek szczelną pokrywką i przenieś do piekarnika. Gotować, aż mięso spadnie z kości, o 2 1/2 godziny.
Wyjąć żebra z piekarnika, przenieść na talerz i luźno przykryć folią aluminiową. Odcedzić płyn do duszenia przez sitko siatkowe do średniej miski; wyrzucić cząstki stałe. Używając dużej łyżki lub separatora tłuszczu, usuń tłuszcz z powierzchni cieczy i wyrzuć. Powrót duszenia płyn do garnka i utrzymać go w cieple podczas robienia sałatki.
Żeberka podawać z odrobiną płynu do duszenia nad ziemniakami lub polentą z sałatką na boku.Parowanie napojów: średnio - lub pełnoziarnista czerwień świetnie sprawdzi się w tym obfitym daniu. Ponieważ nie ma jawnych przypraw ani bardzo delikatnych tekstur, możesz pić tak duże i hardkorowe, jak chcesz. Kalifornijskie wino, które jest zawsze solidne jak skała, to 2003 Cloverdale Ranch Alexander Valley Cabernet Sauvignon.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje ulubione żeberka wołowe. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. GEN5 Merlot z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![GEN5 Merlot]()
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019