Żabnica z sosem cytrynowym

Żabnica z sosem cytrynowym
Żabnica z sosem cytrynowym to przystawka, która serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 310 kalorii. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 38 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz liście rukoli, blanszowane migdały, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 49%. Spróbuj Tagine Monkfish, Żabnica Curry, oraz Żabnica Z Ratatouille dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce umieścić żabnicę z trawą cytrynową, liśćmi limonki, tymiankiem cytrynowym i oliwą z oliwek. Przykryć i schłodzić przez 6 godzin do marynowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tymianek CytrynowyTymianek Cytrynowy
Liście LimonkiLiście Limonki
Eliksir GEliksir G
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
ŻabnicaŻabnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Tymczasem, zrobić sos cytrynowy. Plastry skórki z cytryny pokroić w drobną kostkę i wrzucić do garnka z wrzącą wodą. Doprowadzić do wrzenia, następnie odcedzić. W małym rondlu blanszowaną skórkę cytrynową gotować z cukrem w 140 ml wody przez około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Skórkę z cytryny odcedzić i wymieszać z pozostałymi składnikami i 2 łyżkami wody. Smak i sezon, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
4
Około 20 minut przed gotowością do jedzenia, wyjąć żabnicę z marynaty i lekko doprawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
ŻabnicaŻabnica
5
Rozgrzać trochę oliwy z oliwek na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu i smażyć medaliony z żabnicy przez 4 minuty z każdej strony, aż staną się złote.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
ŻabnicaŻabnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Wyjąć z patelni i pozostawić do odpoczynku w ciepłym miejscu na 4 minuty. Aby podać, delikatnie ogrzać dressing, dodając więcej wody w razie potrzeby. Łyżka na żabnicy i wokół talerza, a następnie rozsypać liśćmi rukoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
ŻabnicaŻabnica
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Monkfish bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn