Świąteczne Wafle cukrowe z lukrem waniliowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj świątecznych wafli cukrowych z lukrem waniliowym. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 87 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 24 i kosztuje 10 centów za porcję. Jeśli masz vanillan ekstrakt, cukier puder, sól, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Pachnące ajerkoniakiem świąteczne ciasteczka cukrowe z lukrem waniliowym, Świąteczne wycinanki z lukrem waniliowym, oraz Szybkie babeczki czekoladowe z lukrem waniliowym bez cukru pudru dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ciasteczka, umieścić pierwsze 3 składniki w dużej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż dobrze wymieszane (około 5 minut). Ubić w 1 1/2 łyżeczki wanilii.
Dodać białka, 1 na raz, ubijając dobrze po każdym dodaniu.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę połączyć z 4 składnikami (przez 1/4 łyżeczki soli), dobrze mieszając trzepaczką.
Dodać do mieszaniny masła; dobrze ubić. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię (ciasto będzie miękkie). Ciasto podzielić na 4 równe porcje.
Zwiń każdą porcję na 8-calowy okrąg między 2 arkuszami folii. Zamrozić ciasto 20 minut lub do folii można łatwo usunąć.
Pracując z 1 porcją ciasta na raz (pozostaw ciasto w zamrażarce), Usuń górny arkusz folii.
Wytnij ciasto za pomocą 3-calowego foremki do ciastek, zanurzaj w mące między każdym użyciem; umieść ciasteczka na blachach do pieczenia pokrytych sprayem do gotowania. Odrzuć dolny arkusz folii z tworzywa sztucznego; zachowaj pozostałe resztki ciasta. Powtórz procedurę z pozostałym zamrożonym ciastem.
Delikatnie zebrać zarezerwowane ciasto w kulkę; powtórz walcowanie, zamrażanie i procedurę cięcia.
Piec w 375 przez 8 minut lub aż ciasteczka są lekko rumiane.
Wyjąć z blachy do pieczenia; ostudzić na stojaku z drutu.
Aby przygotować lukier waniliowy, połącz 1 szklankę cukru pudru i pozostałe składniki w małej misce; wymieszaj widelcem do połączenia.
Mżawka lukier nad ciasteczkami, lub łyżka do małej plastikowej torbie zip-top; wyciąć mały otwór w 1 rogu torby, a wzory rur na ciasteczka.