Świąteczne Ciasteczka Cukrowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj świątecznych ciasteczek z cukrem. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 124 kalorie, 1G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 24. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz masło, jajko, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Świąteczne ciasteczka (ciasteczka cukrowe) z lukrem Królewskim, Świąteczne Ciasteczka Cukrowe, oraz Świąteczne Ciasteczka Cukrowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać mierzone mąkę, proszek do pieczenia i sól w średniej misce, aby napowietrzyć i rozbić wszelkie grudki; odstawić.
Umieść masło w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek i wymieszaj na średniej prędkości, aż uzyska kremową konsystencję, około 1 minuty. Po uruchomieniu miksera stopniowo dodawaj cukier i mieszaj, aż masło będzie jaśniejsze, w sumie około 1 minuty. Zatrzymać mikser i zeskrobać boki miski i łopatki gumową szpatułką.
Jajko i wanilię ubić w małej misce. Powrót miksera do średniej prędkości, dodać mieszaninę jaj i mieszać aż włączone, o 30 sekund. Zatrzymać mikser i zeskrobać boki miski i wiosła. Włącz mikser do niskiej prędkości, stopniowo dodawaj zarezerwowaną mieszaninę mąki i mieszaj aż do momentu włączenia, łącznie około 1 minuty.Zeskrobać ciasto na kawałek folii i wkleić go w 1-calowy dysk grubości. Owinąć szczelnie i przechowywać w lodówce, aż na tyle twarde, aby toczyć, co najmniej 2 godziny lub do 3 dni.Gdy będziesz gotowy do upiec ciasteczka, Rozgrzej piekarnik do 191° i ułóż stojaki, aby podzielić piekarnik na trzecie. Linia 2 blachy do pieczenia z pergaminem; odstawić.Mąka powierzchnia robocza i wałek do ciasta. Rozpakuj ciasto i odstaw folię na bok.
Umieść krążek ciasta na powierzchni roboczej i lekko odkurzyć obie strony mąką.
Rozwałkuj ciasto do grubości 3/16-do 1/4-cala, często odkurzając powierzchnię roboczą i używając przesuniętej lub płaskiej szpatułki, aby delikatnie wsunąć pod i uwolnić ciasto, które przykleja się do blatu.Wykonaj ostatnie przejście pod ciastem za pomocą szpatułki, a następnie użyj żądanych foremek do ciastek, aby wyciąć ciasteczka (nie ma potrzeby mąki foremek do ciastek).
Usuń resztki ciasta z okolic ciastek i odstaw je na bok. Używając płaskiej szpatułki, przenieś ciasteczka na przygotowane blachy do pieczenia, pozostawiając co najmniej 1/2 cala przestrzeni między nimi. Uformuj skrawki na płaski dysk, owinąć je w zarezerwowany plastik i przechowywać w lodówce.
Umieścić obie blachy w piekarniku i piec przez 5 minut. Obróć blachy do pieczenia od przodu do tyłu i od góry do dołu i piec, aż krawędzie ciastek są po prostu zaczyna brązowy, o 5 do 6 protokół więcej.
Wyjąć blachy do pieczenia z piekarnika i niech ciasteczka siedzieć na arkuszach przez około 1 minutę. Za pomocą płaskiej szpatułki wyjmij ciasteczka do stojaka z drutu i pozwól im całkowicie ostygnąć.
Niech ostygnie blachy do pieczenia, zastrzegając pergamin, a następnie powtórzyć toczenia, cięcia i pieczenia resztki ciasta. Udekoruj według uznania.