Świąteczne bułeczki
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do twojego pudełka z przepisami, świąteczne bułki mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Na 79 centów za porcję, dostajesz chleb, który serwuje 9. Jedna porcja zawiera 500 kalorii, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga mocnej mąki, brązowego cukru, masła i zmielonego cynamonu. 192 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Chelsea Christmas Buns, Boże Narodzenie: Żurawina Pomarańcza Marcepan Stollen Bułki, oraz Słodkie świąteczne bułeczki w kształcie gwiazdy z miodem i anisem.
Instrukcje
Do dużej miski włóż mąkę i 1 łyżeczkę soli. Zrobić studnię w środku i dodać drożdże. W międzyczasie rozgrzej mleko i masło na patelni, aż masło się rozpuści i mieszanina będzie letnia.
Dodać mieszaninę mleka i jajka do mieszaniny mąki i mieszać, aż zawartość razem jako miękkie ciasto (dodać dodatkową mąkę, jeśli trzeba).
Ciasto wyłożyć na dobrze obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj przez 5 minut, dodając w razie potrzeby więcej mąki, aż ciasto będzie gładkie, elastyczne i nie będzie już lepkie.
Miskę lekko posmarować olejem roślinnym.
Umieść ciasto w misce i obróć do przykrycia olejem. Przykryć miskę folią spożywczą i odstawić w ciepłym miejscu na 1 godzinę lub do podwojenia wielkości. Lekko posmarować blachę do pieczenia i odstawić.
Do nadzienia należy wbić ciasto z powrotem do jego pierwotnego rozmiaru i wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię.
Zwiń go w prostokąt o grubości 1 cm.
Całość posmarować roztopionym masłem, następnie posypać cukrem, cynamonem i owocami.
Rozwałkować ciasto do ciasnego cylindra, pokroić w plastry 9 x 4 cm i umieścić na przygotowanej blasze do pieczenia, pozostawiając trochę miejsca między. Przykryć ręcznikiem i odstawić do wyrośnięcia na 30 minut.
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Piec bułki przez 20-25 minut lub do wzrostu i złoty kolor. Tymczasem roztopić cukier glazury z 4 łyżkami wody, aż syropy.
Wyjąć z piekarnika i glazury. Odstawić do ostygnięcia na stojaku z drutu. Gdy ostygnie, zmiksować skórkę i cukier puder z około 2 łyżkami wody, aby skropić bułki.