Świeży zielony groszek i groszek cukrowy w sosie sezamowym
Świeży zielony groszek i groszek cukrowy w sosie sezamowym to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 8 i kosztuje 94 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 85 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz orientalny olej sezamowy, gruboziarnistą sól koszerną, złoty brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dziś Kolacja: Zielony Groszek I Groszek Cukrowy W Sosie Sezamowym, Groszek Z Cukrem Sezamowym, oraz Groszek Cukrowy Z Sosem Miętowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ugotować łuskany groch w dużym rondlu z wrzącej osolonej wody, aż stanie się prawie miękki, około 1 1/2 minuty.
Dodaj groszek cukrowy do tej samej patelni i kontynuuj gotowanie 30 sekund.
Odcedzić; spłukać pod zimną wodą i ponownie odcedzić.
Przenieść do dużej miski.
Ubić ocet, sos sojowy, olej sezamowy, cukier, sól i pieprz w małej misce do wymieszania. (Groszek i dressing można przygotować 2 godziny wcześniej.
Odstawić osobno w temperaturze pokojowej.)
Wlać sos na grochu w dużej misce; wrzucić do herbu. Przyprawić sałatkę do smaku z większą ilością soli i pieprzu, w razie potrzeby.
Podawać w temperaturze pokojowej.