Światło i mżawka
Light and Drizzly może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 1858 kalorii. Na 12,31 zł / porcja, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ziela angielskiego, laski cynamonu, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Łatwe Ciasto marchewkowe z lekkim lukrem masła (przepis na lekkie masło), Breloczek "Light" Pie, oraz Lekkie Nachos dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby pikantny syrop imbirowy: jeśli masz zamiar zawierać nalewkę alkoholową, połącz pieprz cayenne i wódkę przez 5 minut. Odcedź pieprz cayenne lub po prostu pozwól, aby ciała stałe opadły na dno miski. Pokrój obrany imbir w centymetrowe plastry i gotuj na wolnym ogniu w 475 gramach wody przez 20 minut. Odcedź imbir.
Dodać cukier i kwas cytrynowy i mieszać do rozpuszczenia. Jeśli używasz pikantnej nalewki, dodaj 3/4 łyżeczki nalewki do syropu imbirowego. Dostosuj do smaku. Przechowywać dodatkowy syrop zamknięty w lodówce, około 1 tygodnia.
Połącz ziele angielskie, pieprz, goździki, cynamon, gałkę muszkatołową i 500 gramów wody w blenderze i zmiksuj na niskiej prędkości przez pięć minut. Przecedzić przez drobny sitko siatkowe wyłożone gazą.
Połącz z cukrem i pozostaw do wytworzenia syropu. Przechowywać dodatkowy syrop zamknięty w lodówce, około 1 tygodnia.
Do shakera z lodem dodaj syrop imbirowy, Syrop z ziela angielskiego i sok z limonki. Wstrząsnąć, aż dobrze schłodzone, o 10 sekund. Przelej do szklanki z lodem. Top z wody seltzer.