Śliwkowo-MIODOWA Sabayon Gratins
Śliwkowo-miód Sabayon Gratins może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 284 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.76 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz żółtka jaj, r miód, moscato d ' Asti i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Galaretka Z Miodem, Śliwkami I Jeżynami Z Sorbetem Śliwkowym, Figi z rozmarynem i miodem z limonką Sabayon, oraz Bułeczki Miodowo-Śliwkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery. Na dużej patelni, roztopić masło z 2 łyżkami miodu na umiarkowanie wysokim ogniu, aż do spienienia.
Dodaj śliwki i gotuj, obracając od czasu do czasu, aż zmiękną, a miód lekko zgęstnieje, około 6 minut. Śliwki i ich soki zeskrobać na talerz.
W średniej żaroodpornej misce ustawionej na rondlu z gotującą się wodą, ubić żółtka, Moscato i pozostałą 1/4 szklanki miodu, aż mieszanina będzie gęsta i bladożółta, około 8 minut.
Zdjąć z ognia i ubijać sabayon aż lekko ostygnie, o 1 minutę.
Zeskrobać sabayon na cztery 8 uncji zapiekanki. Top ze śliwkami i ich sokami.
Przełożyć na blachę do pieczenia. Broil 3 cali od ciepła przez około 1 minutę, aż sabayon jest złoty, i służyć.