Śliwkowe Gnocchi: Gnocchi di Susine
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj śliwkowe Gnocchi: Gnocchi di Susine spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 204 kalorie. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soli, olej canolan, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Jagnięce Ragu z ziemniaczanym Gnocchi: Pasticcio di Agnello con Gnocchi di Patate, Gnocchi alla romana (Roman Semolina Gnocchi), oraz Szpinakowe Gnocchi (Gnocchi Verdi).
Instrukcje
Przynieś 6 litrów wody do wrzenia i dodaj 2 łyżki soli.
Uszczypnij kulki wielkości orzecha włoskiego ciasta gnocchi i zwiń wałkiem do ciasta, tworząc 2 1/2-calowy okrąg ciasta.
Umieść 1/4 śliwki i 1/2 łyżeczki cukru na każdej z nich i złóż ciasto wokół kawałków śliwki, aby utworzyć opakowanie bez łez i rozdarć, stosunkowo gładkie i równomiernie pokryte. Kontynuuj, aż wszystkie zostaną zakończone.
Umieść gnocchi w wodzie, 10 na raz, i ostrożnie wymieszać, aby zapobiec przyklejaniu się do boków lub dna patelni. Pozostawić na pływaka i kontynuować gotowanie przez 2 minuty. W międzyczasie roztopić masło w 12-calowej patelni saute na średnim ogniu.
Dodać bułkę tartą, a następnie dodać gotowane gnocchi i wrzucić delikatnie do herbu.
Podawać na talerzu i posypać cynamonem.
Gotuj całe ziemniaki, aż będą miękkie (około 45 minut). Jeszcze ciepłe, obrać i przejść przez młyn warzywny na czystą deskę makaronu.
Ustaw 6 litrów wody do zagotowania w dużym garnku do spaghetti. Ustaw kąpiel lodową z 6 szklankami lodu i 6 szklankami wody w pobliżu wrzącej wody.
Zrobić dobrze w środku ziemniaków i posypać mąką, używając całej mąki.
Jajko i sól umieścić na środku dobrze i za pomocą widelca, wymieszać z mąką i ziemniakami, tak jak zrobić normalny makaron. Po wymieszaniu jajka należy połączyć ciasto, delikatnie ugniatając, aż uformuje się kulka. Ugniataj delikatnie kolejne 4 minuty, aż piłka będzie sucha w dotyku.