Śliwkowa Tarta Sosnowo-Orzechowa

Śliwkowa Tarta Sosnowo-Orzechowa
Jeśli 96 centów za porcję spada w budżecie, Śliwkowo-orzechowa tarta może być doskonałym wegańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 138 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką fioletowe śliwki, ciasto, orzeszki piniowe i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Agnolotti z pieczonym brokułem i szpinakiem w sosie z maślanych orzechów piniowych, Tarta Śliwkowa Tatin Z Grzanym Sorbetem Śliwkowym, oraz Plum Delicious: Tarta Z Kremem Śliwkowym Damson dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Odstawić ciasto w temperaturze pokojowej, aż zmięknie i będzie plastyczne, około 30 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
2
Gdy ciasto stoi, Rozgrzej piekarnik do 191°.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Na patelni do pieczenia grzać 2 łyżki orzechów pinii w środku piekarnika, aż złoty, o 5 protokół, i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
4
Każdą śliwkę pokroić wzdłuż na 12 klinów. W robocie kuchennym pulsują razem pozostałe 1/4 szklanki orzechów piniowych, 1/2 szklanki cukru cukierniczego i nasion anyżu, aż orzechy piniowe zostaną drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
AnyżAnyż
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
śliwkaśliwka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
5
Zagnieść ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni 3 lub 4 razy, aby ułatwić płynne rozwałkowanie i uformować je na dysk. Na powierzchni roboczej nakładają się 2 kawałki papieru woskowego, aby zrobić 17-do 18-calowy kwadrat i kurz mąką. Ciasto wyłożyć na papier woskowy i lekko posmarować mąką. Z mąką wałek rozwałkować ciasto na 17-calowy Okrągły (około 1/8 cala grubości).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
Papier WoskowanyPapier Woskowany
6
Aby przenieść ciasto na patelnię do pizzy, wsuń dużą blachę do pieczenia pod papier woskowy i odwróć patelnię do pizzy na ciasto. Trzymając blachę do pieczenia i patelnię do pizzy razem, Odwróć ciasto na patelnię do pizzy i ostrożnie Odklej papier woskowy. (Nieporęczne, jak to może brzmieć, użyj tej samej metody przenoszenia ciasta na blasze do pieczenia, jeśli nie używasz patelni do pizzy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia Do PizzyPatelnia Do Pizzy
Papier WoskowanyPapier Woskowany
7
Posypać ciasto z wszystkich, ale 2 łyżki mieszanki orzechów, pozostawiając granicę około 2 cali. Śliwki rozsypać na mieszaninie orzechów i obrócić krawędź ciasta na śliwki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
śliwkaśliwka
8
Śliwki posypać pozostałą mieszaniną orzechów i zastrzeżonymi tostami pinii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
śliwkaśliwka
9
Piec tarta w środku piekarnika, aż skorupa będzie złoty i soki są bulgotanie, 35 do 40 minut. Ostudzić tartę na patelni na stojaku co najmniej 20 minut i przenieść na dużą drewnianą deskę. Tarta może być wykonana 4 godziny wcześniej i przechowywana, nieosłonięta, w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
10
Tuż przed podaniem lekko odkurzyć tartę z dodatkowym cukrem cukierniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia10
Magazyn