Śliwkowa Tarta Sosnowo-Orzechowa
Jeśli 96 centów za porcję spada w budżecie, Śliwkowo-orzechowa tarta może być doskonałym wegańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 138 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką fioletowe śliwki, ciasto, orzeszki piniowe i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Agnolotti z pieczonym brokułem i szpinakiem w sosie z maślanych orzechów piniowych, Tarta Śliwkowa Tatin Z Grzanym Sorbetem Śliwkowym, oraz Plum Delicious: Tarta Z Kremem Śliwkowym Damson dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odstawić ciasto w temperaturze pokojowej, aż zmięknie i będzie plastyczne, około 30 minut do 1 godziny.
Gdy ciasto stoi, Rozgrzej piekarnik do 191°.
Na patelni do pieczenia grzać 2 łyżki orzechów pinii w środku piekarnika, aż złoty, o 5 protokół, i rezerwy.
Każdą śliwkę pokroić wzdłuż na 12 klinów. W robocie kuchennym pulsują razem pozostałe 1/4 szklanki orzechów piniowych, 1/2 szklanki cukru cukierniczego i nasion anyżu, aż orzechy piniowe zostaną drobno zmielone.
Zagnieść ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni 3 lub 4 razy, aby ułatwić płynne rozwałkowanie i uformować je na dysk. Na powierzchni roboczej nakładają się 2 kawałki papieru woskowego, aby zrobić 17-do 18-calowy kwadrat i kurz mąką. Ciasto wyłożyć na papier woskowy i lekko posmarować mąką. Z mąką wałek rozwałkować ciasto na 17-calowy Okrągły (około 1/8 cala grubości).
Aby przenieść ciasto na patelnię do pizzy, wsuń dużą blachę do pieczenia pod papier woskowy i odwróć patelnię do pizzy na ciasto. Trzymając blachę do pieczenia i patelnię do pizzy razem, Odwróć ciasto na patelnię do pizzy i ostrożnie Odklej papier woskowy. (Nieporęczne, jak to może brzmieć, użyj tej samej metody przenoszenia ciasta na blasze do pieczenia, jeśli nie używasz patelni do pizzy.)
Posypać ciasto z wszystkich, ale 2 łyżki mieszanki orzechów, pozostawiając granicę około 2 cali. Śliwki rozsypać na mieszaninie orzechów i obrócić krawędź ciasta na śliwki.
Śliwki posypać pozostałą mieszaniną orzechów i zastrzeżonymi tostami pinii.
Piec tarta w środku piekarnika, aż skorupa będzie złoty i soki są bulgotanie, 35 do 40 minut. Ostudzić tartę na patelni na stojaku co najmniej 20 minut i przenieść na dużą drewnianą deskę. Tarta może być wykonana 4 godziny wcześniej i przechowywana, nieosłonięta, w temperaturze pokojowej.
Tuż przed podaniem lekko odkurzyć tartę z dodatkowym cukrem cukierniczym.