Łosoś zapiekany ze szpinakiem i Shiitake
Łosoś zapiekany ze szpinakiem i Shiitake to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.62 za porcję. Jedna porcja zawiera 420 kalorii, 36g białka, oraz 27 g tłuszczu. 55 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz filety z łososia, koszerną sól i pieprz, szalotkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 99% to danie jest super. Spróbuj Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, 30-minutowy łosoś zapiekany z Baby Bok Choy i grzybami Shiitake, oraz Łosoś smażony na patelni z kangkongiem (szpinakiem bagiennym) i grzybami shiitake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ciepło 2 Tbs. oleju w 12-calowej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać szalotki i gotować, często mieszając, aż złoty kolor, o 2 protokół.
Dodać grzyby i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, 3 do 4 protokół. Wymieszać śmietanę, tymianek, 1 łyżeczkę. sól i 1/8 łyżeczki. pepper. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować, często mieszając, aż zgęstnieje, 1 do 2 protokół.
Wyjąć patelnię z ognia i mieszać w szpinaku, aż zwiędnie.
Przenieść do miski i przykryć folią, aby się ogrzać. Wyczyść patelnię i zwróć ją do pieca.
Podgrzać Pozostałe 1-1 / 2 Tbs. olej na patelni na średnim ogniu. Filety z łososia przyprawiamy 1 łyżeczką. sól I1 / 4 łyżeczki. pepper. Ułóż łososia w skórce patelni side up w jednej warstwie i gotować, obracając raz, aż złoty kolor i po prostu gotowane przez, 7 do 9 minut.
Przełożyć łososia na duży talerz.
Wymieszać sok z cytryny z 1 Tbs. woda, dodać do patelni, i gotować, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki, aż tylko zagęszczony, o 30 sekund.
Polać łososiem soki z patelni i podawać z ciepłą mieszanką shiitake. Propozycje serwowania rozpoczynają posiłek od świeżej wiosny
Sałata & Sałatka Ziołowa.
41, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
13, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay]()
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.