Łosoś zapiekany ze szparagową sałatką cytrynową, czerwonym winem i puree z rukoli

Smażony łosoś ze szparagami Sałatka cytrynowa, redukcja czerwonego wina i przecier z rukoli może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.65 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 698 kalorii. Jeśli masz szalotki, sól koszerna i pieprz, łodygi bazylii, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. 6 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 90%. Podobne przepisy to Łosoś zapiekany ze szparagową sałatką cytrynową, czerwonym winem i puree z rukoli, Pieczony Chateaubriand z czerwonym winem-redukcja grzybów i puree z Pommesa, oraz Pieczony łosoś z nasionami konopi, kiełkiem rzodkiewki i sałatką z rukoli.
Instrukcje
Red wine reduction: umieścić wszystkie składniki w szerokiej płytkiej patelni i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Powoli zmniejszać, aż będzie skoncentrowany i gęsty.
Sałatka: doprowadzić mały garnek osolonej wody do wrzenia na średnim ogniu.
Dodać szparagi, blanszować przez 1 minutę, a następnie odcedzić.
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu i dodać oliwę z oliwek. Wymieszać szalotki i gotować, aż zaczną się przeświecać.
Dodać szparagi i gotować do ogrzania. Wymieszać skórkę z cytryny i sok z cytryny i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu i dodać oliwę z oliwek. Przyprawić filety z łososia solą i pieprzem, do smaku, i podsmażyć, aż prawie gotowane przez, o 7 protokół. Obróć filety i gotuj je jeszcze przez 2 minuty.
Dodać wszystkie składniki do blendera i puree, aż będzie gładka. Smak i dostosować przyprawy.
Łososia ułożyć na półmisku i udekorować winem i puree z rukoli.
Podawać sałatkę obok lub w osobnej misce.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.