Łosoś zapiekany z oliwkami Kalamata i Salsa Cruda

Łosoś zapiekany z oliwkami Kalamata i Salsa Cruda
Łosoś zapiekany z oliwkami Kalamatan i salsą Cruda może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 437 kalorii, 45g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na $5.49 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką pieprz, filety z łososia, natkę pietruszki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Sprawdza się jako drogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest super. Spróbuj Halibut smażony z Chardą Szwajcarską i Salsa Cruda, Arkusz Pan łosoś z pomidorami i oliwkami, oraz Salsa Tomatilla [salsa Verde Cruda] dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 5 składników, 1/4 łyżeczki soli i 2 łyżki oleju w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Dobrze wymieszać i odstawić.
3
Rozgrzać pozostały 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Łososia posypać pieprzem i pozostałą 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
łosośłosoś
SólSól
5
Umieść łososia na patelni, skórki do góry; gotować 5 minut z każdej strony lub aż skóra będzie chrupiąca i łatwo płatki ryb widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Przełóż łososia na talerze, a każdy filet równomiernie polej mieszanką pomidorową.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
PomidorPomidor

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rochioli Estate Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 42 dolarów.
Rochioli Estate Chardonnay
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia92
Magazyn