Łosoś z sosem z białego wina i Fettuccini
Łosoś z sosem z białego wina i Fettuccini wymaga ok. 40 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 1241 kalorii, 67g białka, oraz 48 g tłuszczu na porcję. Na $9.29 za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka masła, kopru chwastów, śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Łosoś i makaron z sosem z białego wina, Pieczony łosoś w sosie z białego wina, oraz Łosoś w sosie z białego wina dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu na średnim ogniu połącz białe wino, cebulę, bazylię i pieprz. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 20 protokół.
Tymczasem podgrzać zasoby rybne na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać łososia i gotować przez 10-15 minut, aż łosoś zostanie ugotowany, zawsze utrzymując wywar tuż poniżej temperatury wrzenia.
Łososia wyjąć na talerz i przykryć folią aluminiową, aby się ogrzać.
Wyjąć około 3/4 szklanki bulionu rybnego i wymieszać z białym winem.
Przełożyć sos z białego wina do blendera i puree na gładką masę. Przecedzić przez sito z powrotem do rondla i wymieszać ze śmietaną. Doprowadzić do wrzenia i ponownie zmniejszyć o połowę.
Ubij na zimnym maśle, doprawić solą i pieprzem.
Tymczasem doprowadzić garnek lekko osolonej wody do wrzenia.
Dodać makaron i gotować do miękkości, o 8 protokół.
Makaron podawać z filetami z łososia i sosem łyżeczkowym na wierzchu.
Udekoruj kawałkiem koperku.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Rochioli Estate Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
![Rochioli Estate Chardonnay]()
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.