Łosoś z soczewicą i masłem musztardowo-ziołowym (Saumon aux Lentilles)

Łosoś z soczewicą i masłem musztardowo-ziołowym (Saumon aux Lentilles)
Łosoś z soczewicą i masłem musztardowo-ziołowym (Saumon aux lentilles) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,24 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 482 kalorie, 46g białka, oraz 17g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pory, masło, ziarnistą musztardę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Łosoś i soczewica z masłem ziołowo-musztardowym, Filet wieprzowy musztardowy z soczewicą jabłkową i ziołami aioli, oraz Miód musztarda Grillowany łosoś z soczewicą Puy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wszystkie składniki wymieszać z 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1
Przynieś soczewicę, wodę i 3/4 łyżeczki soli do wrzenia w ciężkim średnim rondlu, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, aż soczewica będzie po prostu miękka, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Wyjąć z ognia i odstawić 5 minut. Rezerwa 1/2 szklanki płynu do gotowania, a następnie spuścić soczewicę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
3
Podczas gdy soczewica gotować, posiekać pory, a następnie umyć. Gotować pory na maśle w ciężkiej patelni średniej na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, 6 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Do porów dodać soczewicę z płynem do gotowania wraz z 3 łyżkami masła musztardowo-ziołowego i gotować, mieszając, aż soczewica się podgrzeje i roztopi masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
5
Dodaj sok z cytryny, sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
6
Zdjąć z ognia i ogrzać, przykryć.
1
Łososia osuszyć i posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu (łącznie).
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
2
Rozgrzać masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż piana ustąpi, następnie podsmażyć łososia, obracając raz, aż złoty i po prostu gotowane przez, 6 do 8 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Łososia podawać z pozostałym masłem musztardowo-ziołowym, na soczewicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1
* Masło musztardowo-ziołowe można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Zmiękczyć w temperaturze pokojowej przed użyciem (1 godzina).* Soczewicę można gotować (ale nie osuszać) 1 dzień wcześniej i schłodzić w płynie do gotowania, przykryć (raz ostudzić).
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.
TrudnośćŚredni
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia74
Magazyn