Łosoś Z Sezamem
Łosoś z sezamem jest bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Na 4,55 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 433 kalorie, 40g białka, oraz 17g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka filetów z łososia, sól, zielona cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Łosoś Z Sezamem, Sezam Crusted Wild Salmon, oraz Łosoś zapiekany sezamem z imbirowym winegretem.
Instrukcje
Połącz nasiona sezamu, skórkę i sól w płytkim naczyniu.
Mżawka oleju nad rybami. Pogłębić ryby w mieszance sezamu.
Umieść rybę na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania. Broil 12 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem.
Podczas gotowania ryby zagotuj wodę w średnim rondlu; stopniowo mieszaj z kuskusem.
Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 5 minut. Puch z widelcem. Wymieszać z cebulą, sokiem i solą.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Rochioli Estate Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
![Rochioli Estate Chardonnay]()
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.