Łosoś z migdałami i pietruszką

Łosoś z migdałami i pietruszką
Łosoś z migdałami i pietruszką to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 83 kalorie, 5G białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Mieszanka soli, pietruszka, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Sałatka pietruszkowa z migdałami i morelami, Pstrąg panfrydzki z migdałami i pietruszką, oraz Bób z pietruszką, fetą i migdałami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rybę posypać równomiernie solą i pieprzem. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
RybyRyby
2
Roztopić masło na dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj cebulę, i podsmażyć 8 minut lub aż cebula będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
4
Dodać czosnek, i podsmażyć 2 do 3 protokół. Wymieszać z sokiem z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
CzosnekCzosnek
5
Zdjąć z ognia.
6
Ułóż ryby, skórkę bokiem w dół, na lekko nasmarowanym stojaku w brojlerze wyłożonym folią aluminiową. Broil, 5 cali od ciepła, 7 do 10 minut lub do płatków ryb widelcem. Za pomocą szerokiej metalowej szpatułki podnieś ryby ze skóry, pozostawiając skórę na stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
SzpatułkaSzpatułka
7
Przełożyć do naczynia do serwowania. Wierzch z mieszanką cebuli; posypać równomiernie prażonymi migdałami i pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CebulaCebula
8
Dekorować, w razie potrzeby.

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn