Łosoś z koprem włoskim i Pernod
Łosoś z koprem włoskim i Pernod może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 533 kalorie. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 2 i kosztuje 5,27 zł za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz filety z łososia, cebulę kopru włoskiego, nasiona kopru włoskiego i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Łosoś Z Koprem Włoskim I Pernod, Zupa z pieczonego kopru włoskiego z Pernod i wędzonym łososiem, oraz Fusilli z koprem, przegrzebkami i Pernod dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać nasiona kopru włoskiego w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż pachnące, o 1 1/2 protokół.
Przenieść nasiona do małej miseczki; ostudzić.
Wymieszać z masłem, szalotką i 1 łyżką kopru włoskiego; doprawić masłem solą i pieprzem.
Stopić 1 mieszankę masła łyżka w tym samym dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać pokrojone Cebulki kopru włoskiego i 1/4 szklanki wody na patelni; przykryć i gotować, aż koper jest chrupiące-przetargu, o 8 protokół. Odkryć patelnię i smażyć, aż koper włoski zaczyna brązowieć, o 2 protokół.
Przełożyć koper włoski na talerz.
Łososia posypać solą i pieprzem.
Dodaj 1 mieszankę masła łyżka do tej samej patelni i stopić na średnim ogniu.
Dodać łososia; przykryć i gotować 5 minut. Odwróć łososia; dodaj 1/4 szklanki wody na patelnię. Przykryć i kontynuować gotowanie, aż łosoś będzie po prostu nieprzezroczysty w środku, o 5 minut dłużej. Przesuń łososia na 1 stronie patelni; powrót kopru włoskiego na patelni.
Dodać Pernod, 2 łyżeczki mieszanki masła, i pozostałe 1 łyżka posiekanych liści kopru włoskiego; wymieszać do ogrzania.
Podzielić mieszaninę kopru włoskiego między 2 płytki. Top z łososiem; łyżka pozostałą mieszaninę masła na łososia.
Jedna porcja zawiera: kalorie (kcal) 530,86; % kalorii z tłuszczu 59,0; tłuszcz (G) 34,79; tłuszcz nasycony (G) 15,91; Cholesterol (mg) 167,48; węglowodany (g) 12,02; błonnik pokarmowy (G) 4,46; cukry ogółem (G) 1,09; węglowodany netto (g) 7,55; Białko (g) 40,52
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino można spróbować Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
![Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay]()
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.