Łosoś z cytrynową glazurą i okruchami rozmarynu
Łosoś z cytrynową glazurą i okruchami rozmarynu to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 553 kalorie, 47g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Na 5,65 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka gałązki rozmarynu, miodu, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać miętę, można śledzić to danie główne z Miętowe Brownies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Łosoś z cytrynową glazurą i okruchami rozmarynu, Łosoś z Klonowo-cytrynową glazurą, oraz Łosoś z cytryną, kaparami i rozmarynem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpal grilla. Na małej patelni, ogrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek z czosnkiem i rozmarynem na umiarkowanym ogniu, aż pachnące, o 1 minuta.
Dodać bułkę tartą i gotować, stale mieszając, aż złoty i chrupiące, o 5 protokół.
Wyjąć patelnię z ognia, dodać skórkę z cytryny i doprawić solą i pieprzem. Odrzuć gałązkę rozmarynu i zmiażdżony czosnek z okruchów.
W małym rondlu połącz miód z sokiem z cytryny i gałązkami mięty i gotuj na dużym ogniu, często mieszając, przez 1 minutę.
Filety z łososia posmarować oliwą z oliwek i dobrze doprawić solą i pieprzem. Grillować ryby na średnim ogniu, obracając raz, aż lekko zwęglone i po prostu różowy w środku, około 10 minut.
Posmaruj filety miodem i cytryną i grilluj do lekko lakierowanego, obracając i szczotkując obie strony, około 2 minut.
Grillowanego, szkliwionego łososia przekładamy na talerze, posypujemy bułką tartą i od razu podajemy.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.