Łosoś w Pancetcie z masłem z czerwonego wina
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj łososia zawiniętego w pancettę z Czerwonym masłem winnym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 585 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.56 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, perłową cebulę, pancettę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Steki z łososia z masłem z czerwonego wina, Pieczony łosoś z białym winem i sosem z masła cytrynowego, oraz Gotowany łosoś z kukurydzą i białym winem-SOS maślany dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 łyżeczkę masła rozpuścić w małym rondlu.
Dodać szalotki i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 2 protokół.
Dodać wino i gotować na dużym ogniu, aż zredukowane do gęstej, syropowej glazury, 5 do 7 protokół.
Przełożyć do małej miski i ostudzić. Pozostałe 2 łyżki masła wymieszać, dodać posiekaną natkę pietruszki i doprawić solą i pieprzem.
Łososia położyć na powierzchni roboczej i nacisnąć na filety całą natkę pietruszki i liście tymianku. Doprawić solą i pieprzem i owinąć 2 plastry pancetty wokół każdego kawałka łososia.
W talerzu ciasta wrzucić perłową cebulę z 1 łyżeczką oliwy z oliwek. Przykryć folią i piec około 20 minut, lub aż zmięknie i lekko karmelizuje.
Lekko ostudzić, następnie przyciąć końce korzenia i obrać cebulę.
Na dużej patelni, podgrzać 1 łyżkę oleju, aż się połysk.
Dodaj escarole, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, podrzucając, do miękkości, o 5 protokół.
Dodać cebulę perłową, wywar z kurczaka i sok z cytryny. Przykryć i ogrzać.
Podgrzać pozostałe 2 łyżeczki oliwy z oliwek w dużej patelni nonstick.
Dodać filety z łososia i gotować na dużym ogniu, obracając, aż pancetta jest rumiane na całym i ryby jest średnio rzadkie, o 7 protokół. Ostrożnie przenieść łososia do ręczników papierowych do odsączenia.
Przenieść mieszaninę cebuli escarole i pearl do 4 rozgrzanych talerzy i ustawić łososia na zieleni. Polej każdy filet odrobiną masła z czerwonego wina i podawaj od razu.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.