Łosoś pieczony z pomidorami koktajlowymi i kuskusem

Łosoś wolno pieczony z pomidorkami koktajlowymi i kuskusem to pescatarian danie główne. Na 5,61 zł / porcja, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 517 kalorii, 43g białka, oraz 20 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz koperek, filet z łososia, liście koperku i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Aby wykorzystać koperek, można śledzić to danie główne z Malinowy Deser Czekoladowy Quesadilla # Choctoberfest jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest super. Spróbuj Łosoś pieczony z pomidorami koktajlowymi i kuskusem, Dziki łosoś z perłowym kuskusem, wolno pieczonymi pomidorami i olejkiem z cytrynowego Oregano, oraz Izraelska Sałatka Kuskus Z Pieczonych Pomidorów Cherry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać pierwsze 5 składników w średniej misce, aż dobrze połączone. Doprawić solą. DO AHEAD: może być wykonany 3 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Wlać 4 łyżki oleju w patelni na tyle dużej, aby pasowała do łososia. Zrób łóżko z ziół na dole patelni; wierzch z łososiem, skórka w dół.
Łososia skropić pozostałymi 2 łyżkami oleju i doprawić solą. Top z pomidorami, jeśli używasz.
Piec, aż łosoś jest po prostu gotowane przez w środku (mały nóż będzie przesuwać łatwo przez mięso), 25-30 minut.
Pomidory wrzucić z 3 łyżki oleju, pietruszki, i za ' atar, jeśli używasz, w średniej misce. Doprawić do smaku solą. Odstawić.
Doprowadzić do wrzenia średni garnek lekko osolonej wody.
Dodać kuskus i gotować do miękkości, o 7 protokół.
Odcedzić kuskus; przełożyć do dużej miski. Wymieszać z masłem i pozostałą 1 łyżką oleju. Doprawić do smaku solą. Delikatnie złóż pomidory na kuskus.
Użyj dużej łyżki lub widelca do podawania łososia, pozostawiając skórę na patelni.
Podawać z sosem jogurtowym i kuskusem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować win Chardonnay z perspektywy czasu. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
![Win Chardonnay]()
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.