Łosoś i szparagi w Phyllo
Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj łososia i szparagi w Phyllo. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten przepis na pescatarian zawiera 348 kalorii , 29 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 osobom. Za 4,0 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką szparagi, ciasto filo, serek śmietankowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 81% . Ten wynik jest świetny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Ciasto filo ze szparagami i orzechami włoskimi (akan Asparagus Baklava) z sosem Avgolemono , Szparagi owinięte filo i Szparagi owinięte filo .
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj wodę; dodać szparagi. Gotuj przez 3 minuty lub do momentu, aż będą chrupiące.
Odcedzić i przepłukać pod zimną wodą; osusz i odłóż na bok.
W małej misce wymieszaj serek śmietankowy, substytut jajka, cebulę, estragon, sól i pieprz; odłożyć na bok.
Połóż jeden arkusz ciasta filo na powierzchni roboczej krótszą stroną do dołu; spryskaj sprayem kuchennym. Powtórz z jeszcze jednym arkuszem filo. Pozostałą część filo przykryj folią i wilgotnym ręcznikiem, aby zapobiec wysuszeniu.
Rozłóż 2 zaokrąglone łyżki mieszanki serka śmietankowego na dolnej jednej trzeciej prostokąta do wielkości mniej więcej filetu z łososia. Na wierzch ułóż sześć połówek szparagów i jeden filet z łososia. Złóż boki i dolną krawędź filetu i zwiń, otaczając łososia; w razie potrzeby odetnij koniec filo. Spryskaj sprayem kuchennym.
Ułożyć łączeniem do dołu na nienatłuszczonej blasze do pieczenia. Powtórz z pozostałymi składnikami.
Piec w temperaturze 400° przez 15-20 minut lub do złotego koloru.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Rybę można łączyć z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Tobacco Road Pinot Noir, Wine. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
Tobacco Road Pinot Noir, Wino
Po aromatach ciasta wiśniowego, granatu i owoców liczi następują żywe smaki dżemu truskawkowego z nutami bitej śmietany, goździków i przypraw cynamonowych. To ładne wino o jasnej kwasowości i strukturze przyjaznej dla żywności.