Łosoś Gotowany W Piekarniku Z Sosem Koperkowym
Łosoś gotowany w piekarniku z sosem koperkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 16,86 zł / porcja, ten przepis okładki 57% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 1577 kalorii, 139g białka, oraz 102g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 1. Jeśli masz steki z łososia, koperek, jogurt i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zwykły jogurt, możesz podążać za tym daniem głównym z 5-Minutowy Zdrowy Brzoskwiniowy Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest spektakularne. Pieczony łosoś a la Paige z koperkiem, cebulą Vidalian i ogórkiem, Gotowany sos z łososia i koperku, oraz Gotowany łosoś z sosem musztardowo-koperkowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Usuń skórę, jeśli używasz filetów.
Pokrój rybę na kawałki wielkości porcji.Doprawić solą przyprawową i ułożyć w jednej warstwie w wysmarowanym, płytkim naczyniu do pieczenia.
Wlać wino i przykryć folią aluminiową.
Piec w 450 przez 10 min / cal grubości lub aż nieprzezroczyste.
Wyjąć z piekarnika i odsączyć płyn do gotowania do małego rondla.Wymieszaj pozostałe składniki i podgrzewaj, aż się ogrzeją.Łyżka nad rybą i podawać natychmiast.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.