Łososiowe Tacos Z Awokado
Łososiowe Tacos z awokado może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Ten pescatariański przepis służy 8 i kosztuje 1,11 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 206 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz queso fresco, sól, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tacos z łososia z kremem z awokado, Tacos z łososiem z sosem awokado, oraz Tacos z łososia z salsą z awokado Mango.
Instrukcje
Umieść łososia w wytrzymałej plastikowej torbie na żywność.
Dodaj cebulę, sok z limonki, czosnek, pieprz i olej. Worek uszczelniający. Obracaj ryby często przez 30 minut.
W międzyczasie ułóż tortille i zamknij w folii.
Wytnij kawałek folii o dużej wytrzymałości takiej samej wielkości jak łosoś. Wyciągnij rybę z marynaty i połóż skórę na folii.
Połóż folię z rybą na grillu na solidnym łóżku ze średnich węgli lub grillu gazowym na średnim (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 4 do 5 sekund). Równomiernie rozprowadzić cebulę z marynaty na rybie. Zamknij pokrywę na grillu; otwórz otwory wentylacyjne na węgiel drzewny.
Po 5 minutach umieść tortillę obok łososia. Przekręć tortille co kilka minut. Gotować, aż łosoś nie jest już półprzezroczysty, ale nadal jest wilgotny-patrząc w centrum (wyciąć do testu) i tortille są gorące w centrum, o 8 minut więcej.
Zdjąć skórę łososia i wyrzucić.
Pokrój rybę na 1-calowe kawałki i włóż do miski.
Aby zebrać tacos, zawijać kawałki łososia, salsy, kapusty i fety w tortille.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.