Łopatka wieprzowa wolno gotowana z pomidorkami Cherry
Wolno gotowana łopatka wieprzowa z pomidorkami koktajlowymi to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 317 kalorii, 28g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.03 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką anyż Gwiaździsty, pietruszkę z płaskim liściem, Wino i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kotlety Wieprzowe Wiśniowe Wolno Gotowane, Wolno gotowane Tacos wieprzowe z ognistymi pomidorami i marynowaną cebulą, oraz Powolne gotowane łopatki jagnięciny przepis (z pieczonych warzyw) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W młynku do przypraw zmiel kolendrę, koper włoski, ziarna pieprzu i anyż na drobny proszek.
Przyprawy przełożyć do miski i wymieszać z rozgniecionym czosnkiem, solą i 2 łyżkami oliwy z oliwek. Pocierać mieszankę przypraw na całej pieczonej łopatki wieprzowej, owinąć ją w plastik i przechowywać w lodówce na noc. Rozpakuj wieprzowinę i pozwól jej powrócić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.
Ułóż łopatkę wieprzową na stojaku na średniej patelni do pieczenia.
Wlać wino na patelnię i pieczyć mięso przez około 4 godziny, aż termometr włożony do środka zarejestruje natychmiastowy odczyt 18
Przełożyć wieprzowinę na deskę do rzeźbienia, przykryć luźno folią i odstawić na około 15 minut.
Podczas pieczenia wieprzowiny, wrzucić pomidory koktajlowe z pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek i rozłożyć je na obramowanej blasze do pieczenia. Pieczeń przez około 1 godzinę, lub aż zmięknie.
W małej misce wymieszaj posiekany czosnek ze skórką z cytryny i pietruszką. Wieprzowinę cienko pokroić w plasterki i posypać natką pietruszki.
Podawać z pieczonymi pomidorami koktajlowymi i świeżą gulaszem z fasoli.