Łopatka wieprzowa grillowana na węglu drzewnym ze świeżymi ziołami i pieczonym czosnkiem

Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Grillowana w węglu węglowym łopatka wieprzowa ze świeżymi ziołami i pieczonym czosnkiem może być niesamowitym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 436 kalorii. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka jagód ziela angielskiego, jagód jałowca, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Spróbuj Pieczona w czosnku łopatka wieprzowa, Capellini ze świeżą ricottą, pieczonym czosnkiem, kukurydzą i ziołami, oraz Chili czosnek pieczone fingerling ziemniaki ze świeżymi ziołami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Solanka wieprzowa: wszystkie składniki solanki dusić w dużym garnku z 3 szklankami wody, mieszając od czasu do czasu, aż sól się rozpuści.
Wyjąć z ognia i dodać 9 szklanek zimnej wody.
Dodać wieprzowinę i schłodzić, pod przykryciem, co najmniej 1 dzień i do
Zacznij pocierać, gdy wieprzowina jest solona: Rozgrzej piekarnik do 37
Główki czosnku pokroić na pół w poprzek i ustawić na arkuszu folii.
Mżawka z około 1 1/2 łyżki. olej i zamknąć w folii. Pieczeń 40 minut, lub aż goździki są miękkie maślane.
Wyjąć wieprzowinę z lodówki około 45 minut przed gotowaniem, odcedzić, dokładnie osuszyć ręcznikami papierowymi i odstawić do temperatury pokojowej.
Wyciągnij liście oregano i rozmarynu z łodyg; drobno posiekaj wraz z listkami pietruszki. Zmiażdż lawendę w moździerzu tłuczkiem (lub włóż do zamykanej plastikowej torby i tłucz młotkiem do mięsa). Zmiażdżyć ząbki czosnku ze skórek do małej miseczki.
Dodaj 1/4 szklanki oleju i zmiażdż czosnek na pastę łyżką. Wymieszać z ziołami i lawendą; doprawić lekko solą i pieprzem. Pat czosnek pasta ziołowa na całej wieprzowiny.
Zapalić od 45 do 50 brykietów w rozruszniku kominowym na powierzchni ognioodpornej (nie na palenisku). Ustaw miskę ociekową (w przybliżeniu 6 na 8 cali.) w środku firewgrate i napełnić do połowy wodą. Gdy węgle są pokryte popiołem (około 15 minut), użyj szczypiec do ułożenia po obu stronach miski ociekowej. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu. Przykryj grill, a jeśli grill nie ma wbudowanego termometru, włóż termometr palacza* przez odpowietrznik pokrywy. W razie potrzeby zamknij otwory kratowe, aby obniżyć temperaturę do 300 (może być konieczne usunięcie węgli, aby obniżyć temperaturę; zwróć je do rozrusznika komina).
Umieść mięso, tłuszcz do góry, na ruszcie do gotowania na patelni i przykryj grillem. Grilluj wieprzowinę, utrzymując temperaturę między 250 a 300 i dodając 5 lub 6 węgli do każdej strony miski ociekowej co około 30 minut, aż do natychmiastowego odczytu termometru włożonego do rejestrów wieprzowych 160, około 4 i pół godziny.
Odstawić wieprzowinę na 15 minut przed rzeźbieniem.
* Znajdź termometr palacza online na Amazon.com 17 zł).