Łatwy Smażony Kurczak

Łatwy Smażony Kurczak
Przepis łatwy smażony kurczak może zaspokoić Twoje Południowe pragnienie w mniej więcej 45 minut. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 748 kalorii, 47g białka, oraz 50 g tłuszczu. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka kurczaka, olej roślinny, pieprz cayenne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć maślankę, można śledzić to danie główne z Placek Maślany jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Łatwy Smażony Kurczak, Easy stir fried chicken, oraz Kurczak Easy Teriyaki (smażony na patelni) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kurczaka opłukać w zimnej wodzie i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
WodaWoda
2
Połącz sól, mąkę, czarny pieprz i cayenne w dużej, płytkiej misce. Zagrzebać kurczaka w mieszaninie mąki, wytrząsając nadmiar. Odstawić na około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
Cały KurczakCały Kurczak
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Do drugiej płytkiej miski wlać maślankę. Kurczaka zanurzyć w maślance, a następnie ponownie w mieszaninie mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Cały KurczakCały Kurczak
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
świeżo Posiekany Ser Cheddarświeżo Posiekany Ser Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
W piecu holenderskim o grubym dnie (najlepiej żeliwnym) podgrzej około 4 cale oleju roślinnego na średnim ogniu, aż temperatura zarejestruje 360 F na termometrze do głębokiego smażenia. Ostrożnie umieścić kurczaka w oleju, za pomocą szczypiec. (
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Piec HolenderskiPiec Holenderski
SzczypceSzczypce
5
Dodaj kawałki powoli, aby temperatura nie spadła i pracuj partiami, aby uniknąć przeludnienia.) Smażyć kurczaka na złoty kolor, obracając raz, 10 do 20 minut, w zależności od wielkości kawałków. Sprawdź, czy nie ma doneness, przekłuwając mięso; soki powinny być jasne.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
6
Odcedzić kurczaka na papierowych ręcznikach ustawionych na stojaku z drutu. W razie potrzeby gotowanego kurczaka można ogrzać w piekarniku ustawionym na niskim poziomie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurczak GotowanyKurczak Gotowany
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Południe w menu? Spróbuj sparować z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Brundlmayer Steinmassl Riesling z 4.3 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 39 dolarów za butelkę.
Brundlmayer Steinmassl Riesling
Brundlmayer Steinmassl Riesling
Chłodny początek z zapachami lasu sosnowego, jałowca i czerwonej brzoskwini wyskakujących ze szkła. Obfite i solidne; bardzo żywe z dobrym średnim ciałem, chrupiącą świeżością i obfitym ekstraktem; chisseled z żywą kwasowością, która wkrótce całkowicie się zintegruje. Piękny chwyt.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn