Łatwy rosół z makaronem z resztek pieczonego kurczaka
Łatwy rosół z makaronem z resztek pieczonego kurczaka wymaga około 2 godziny i 15 minut od początku do końca. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 77 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Jest idealny do Jesień. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz marchew, wodę, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest przyniesiony przez Chow. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 37%. Podobne przepisy to Łatwy rosół z makaronem z resztek pieczonego kurczaka, Łatwa Zupa Z Makaronem, oraz Łatwa Zupa Z Makaronem.
Instrukcje
W przypadku zapasów: za pomocą tasaka lub nożyczek kuchennych podziel tuszę na kilka mniejszych kawałków, aby zmieściły się w równej warstwie na dnie dużego garnka lub holenderskiego piekarnika; odstawić.
Rozgrzać olej w garnku na średnim ogniu do połysku.
Dodać kawałki tuszy i gotować, obracając od czasu do czasu, aż lekko rumiane na całym, o 8 protokół.
Dodaj pozostałe składniki i wymieszać, aby połączyć, skrobanie wszelkie rumiane kawałki z dna garnka z drewnianą łyżką. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu (nie pozwól, aby zapas się zagotował).Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i nadal gotuj na wolnym ogniu, od czasu do czasu odtłuszczając wszelkie szumowiny z powierzchni kolby za pomocą dużej łyżki. Gotować, dostosowując ciepło w razie potrzeby, aby utrzymać czas na wolnym ogniu, aż smaki się rozwinęły, o 1 1/2 godziny.
Usunąć i wyrzucić wszelkie duże kawałki tuszy. Ustaw sitko o drobnych oczkach na 2-kwartowym rondlu i przelej wywar przez sitko(powinieneś mieć około 6 filiżanek). Zawartość Sitka należy wyrzucić. (W tym momencie zapas można schłodzić do temperatury pokojowej i schłodzić w pojemniku z szczelną pokrywą na okres do 3 dni lub zamrozić na okres do 1 miesiąca.) Do zupy: doprowadzić bulion na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Dodać marchew, seler, cebulę, odmierzoną sól i tymianek, doprawić pieprzem i wymieszać do połączenia. Powrót do dusić, zmniejszyć ogień do średnio niski, i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie, o 20 protokół.Tymczasem doprowadzić średni rondel mocno osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać makaron i gotować zgodnie ze wskazówkami paczki, aż al dente.
Odcedzić w durszlaku.Podczas gdy warzywa i makaron gotują, rozdrobnij zarezerwowane mięso z kurczaka z tuszy na kawałki wielkości kęsa. Rezerwa 1 1/2 filiżanki do zupy; zapisać resztę do innego użytku.Gdy warzywa będą miękkie, dodaj odsączony makaron i rozdrobnionego kurczaka, wymieszaj, aby połączyć, i powrót zupy na wolnym ogniu. Gotować, aż smaki stopić, o 5 protokół więcej. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.