Łatwy Budyń Waniliowy
Łatwy budyń waniliowy może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 192 kalorie, 4G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Mieszanka masła, żółtka jaj, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Łatwy Budyń Waniliowy, Łatwy czekoladowy budyń chlebowy z bitą śmietaną waniliową, oraz Budyń czekoladowy bez jaj | Easy Pudding s.
Instrukcje
Umieść sitko z siatki na 4 filiżance miarki lub miski z wylewką i odstawić.
Połącz cukier, skrobię kukurydzianą i sól w średnim rondlu i ubijaj do włączenia. Stale ubijając, powoli maż w 1/4 szklanki mleka, aż będzie gładka.
Ubić żółtka z pozostałym mlekiem.
Umieść rondel na średnim ogniu i gotuj, często ubijając, aż budyń zacznie gęstnieć i po prostu zacznie bąbelkować, około 5 do 6 minut. Zmniejsz ciepło do średnio niskiego i przełącz na gumową szpatułkę. Cały czas mieszaj, skrobając dno i boki patelni, aż budyń sprawi, że widoczne wstążki będą widoczne po zanurzeniu na powierzchni, około 3 do 5 minut.
Wyjąć z ognia i wymieszać z masłem i ekstraktem z wanilii, aż masło stopi się i całkowicie się włączy.
Pudding przelać przez przygotowany sitko. Natychmiast przenieś go do 4 (4-uncji) ramekinów lub zamykanych pojemników. Lekko naciśnij kawałek folii na wierzchu budyniu, aby zapobiec tworzeniu się skóry. Schłodzić w lodówce, aż zestaw, około 2 godzin.