Łatwe Pieczone Sajgonki
Przepis Easy Baked sajgonki jest gotowy w około 55 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezmleczne opcja dla miłośników Wietnamskiej żywności. Na 50 centów za porcję, dostajesz Hor d ' oeuvre, która serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 180 kalorii. Jest idealny do Wiosna. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz marchew, korzeń imbiru, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczone Sajgonki, Pieczone Sajgonki, oraz Pieczone sajgonki z krabem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kapustę pokroić w ćwiartki wzdłuż i wyciąć i wyrzucić twardy rdzeń. Pokrój dwie ćwiartki cienko, a pozostałe dwie zarezerwuj do innego użycia.
Pokroić marchewkę w cienkie zapałki o długości około 1 cala.
Kapustę wymieszać z marchewką w dużej misce i wymieszać z oelek sabal (pasta chili).
Pokroić tofu na 1/4-calowe plastry grubości.
Połóż je na podwójnej warstwie ręczników papierowych. Wierzch drugą podwójną warstwą ręczników i delikatnie przyciśnij każdy plasterek dłońmi, aby usunąć jak najwięcej wilgoci.
Wyjąć z papierowych ręczników i pokroić w drobną, 1/4-calową kostkę.
Umieścić w średniej wielkości misce. W innej misce, połączyć sos sojowy, woda, ocet ryżowy, i olej sezamowy.
Wlać na tofu, delikatnie mieszając (użyłem rąk) do dystrybucji sosu bez rozbijania tofu. Rozgrzej piekarnik do 375 F.
Umieść jedną sajgonki na powierzchni roboczej z narożnikiem w kierunku siebie. (Pozostałe owijki należy przykryć, aby nie wyschły.)
Umieść na środku czubatą łyżkę mieszanki kapusty i polej ją linią kostek tofu. Przynieś dolny róg nad wypełnieniem i dwie strony, tworząc pakiet podobny do koperty. Zwilż górny róg niewielką ilością wody i zwiń od dołu, naciskając krawędź, aby uszczelnić.
Miejsce seam-side dół na blasze wyłożonej matą silikonową lub pergaminem. Powtórzyć z pozostałymi składnikami.
Piec 6-9 minut. Obrócić i piec przez kolejne 6-10 minut lub do złotego koloru.
Podawać ze słodko-kwaśnym sosem do zanurzania, takim jak sos z kaczki morelowej.