Łatwe Muffinki Bananowe
Łatwe muffinki bananowe mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na poranny posiłek. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 149 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 59 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz olej canolan, mąka, banany i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co jest raczej złe. Spróbuj Łatwe Muffinki Bananowe, Łatwe Muffinki Bananowe, oraz Szybkie i łatwe babeczki bananowo - owsiane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Spryskaj 16 kubków muffin sprayem do gotowania.
W dużej misce przesiać mąkę uniwersalną, mąkę pełnoziarnistą, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
Wymieszać banany, biały cukier, olej rzepakowy, brązowy cukier, i jajko razem w oddzielnej dużej misce; fold mieszaniny bananów do mieszaniny mąki, aż tylko włączone. Miarka ciasto do przygotowanych kubków muffin.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż muffinki odskoczą po lekko naciśnięciu na środek, 14 do 16 minut.