Łatwe Ciasto marchewkowe z serem śmietankowym lukier
Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 1008 kalorii, 14g białka, oraz 55 g tłuszczu na porcję. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan ekstrakt, masło, marchew, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ciasto marchewkowe z lukrem twarogowym, Ciasto marchewkowe z lukrem twarogowym, oraz Ciasto Marchewkowe Z Lukrem Twarogowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku.
Umieść mąkę, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, cynamon, gałka muszkatołowa, ziele angielskie i sól w dużej misce i ubijaj, aby napowietrzyć i rozbić wszelkie grudki; odstawić.
Umieść jajka, cukry, olej i jogurt w dużej misce i ubijaj, aż jajka zostaną rozbite i mieszanina zostanie dokładnie połączona. Używając gumowej szpatułki, złóż mieszankę mąki, aż do połączenia. Wymieszać marchewkę, aż do równomiernego wymieszania.
Wlej ciasto do szklanego naczynia do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali (nie ma potrzeby pokrywania masłem), wygładzając je w rogach gumową szpatułką.
Piec, obracając naczynie po 20 minutach, aż wykałaczka lub tester ciasta włożony do środka wyschnie z zaledwie kilku okruchów, łącznie około 40 do 50 minut.
Przenieś do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć przed lukier, co najmniej 2 godziny. Tymczasem, toast orzechów.
Umieść orzechy na blasze do pieczenia i piec, aż lekko rumiane i pachnące, o 10 protokół.
Umieść masło i serek w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek i ubijaj na średniej prędkości, aż będą lekkie, puszyste i w pełni włączone, około 3 minut.Zatrzymać mikser i zeskrobać boki miski i łopatki gumową szpatułką.
Dodać cukier puder i wanilię. Włącz mikser do niskiego poziomu i mieszaj, aż cukier zostanie włączony, o 30 sekund.Zatrzymać mikser i ponownie zeskrobać boki miski i wiosła. Włącz mikser do średniej prędkości i wymieszać, aż lukier będzie kremowy i puszysty, o 3 protokół.
Rozłóż wszystkie lukier w równomiernej warstwie na ostudzonym cieście i równomiernie posypać prażone orzechy na lukrze. Jeśli nie planujesz zjeść ciasta w ciągu 4 godzin, przykryj je folią i przechowuj w lodówce do 3 dni. Przed podaniem pozostaw ciasto w temperaturze pokojowej na około 45 minut, aby się ochłodziło.