Łatwe ciasto czekoladowe Jacques’a

Łatwe ciasto czekoladowe Jacques’a
Jacques' Easy Chocolate Cake to deser na 10 osób. Jedna porcja zawiera 721 kalorii, 10 g białka i 51 g tłuszczu. Za 2,11 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga słodko-gorzkiej czekolady, czekolady, masła i wody. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 40 minut. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i przyjazną dla fodmap. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 40%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Ulubione ciasto funtowe Jacques’a Pépina, Ciastko czekoladowe Jacques’a Mudslide i Ciasteczka czekoladowe Jacques’a Torresa.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Plus 1 1/2 łyżeczki Cukru (3 Uncje)1/2 Szklanki Plus 1 1/2 łyżeczki Cukru (3 Uncje)
3
Posmaruj 10-calową formę do ciasta sprayem do gotowania warzyw. Wyłóż dno formy 10-calowym kółkiem z pergaminu. Posmaruj górną część koła z papieru pergaminowego sprayem do gotowania warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier (3 Uncje)Cukier (3 Uncje)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3/4 Szklanki Plus 3 1/2 łyżki Cukru (6 Uncji)3/4 Szklanki Plus 3 1/2 łyżki Cukru (6 Uncji)
Cukier (6 Uncji)Cukier (6 Uncji)
4
Obie posiekane czekolady włóż do miski i rozpuść na podwójnym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
1 łyżka Oleju Roślinnego, Opcjonalnie1 łyżka Oleju Roślinnego, Opcjonalnie
5
Połącz cukier i wodę w rondlu o pojemności 1 litra i umieść na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, aż cały cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, OpcjonalnieOlej Roślinny, Opcjonalnie
2/3 Szklanki Wody (5 Uncji)2/3 Szklanki Wody (5 Uncji)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6
Gorący syrop wlać do miski z roztopioną czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Mieszaj, aż mieszanina będzie jednorodna.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
8
Dodaj masło i wymieszaj, aż dobrze się wymiesza.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
9
Używając miksera elektrycznego, ubij jajka z cukrem, aż dobrze się wymieszają. Używając gumowej szpatułki, wymieszaj tę mieszaninę z mieszaniną czekolady. Uważaj, aby delikatnie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Około 1,5 Uncji (43 Gramów) CukruOkoło 1,5 Uncji (43 Gramów) Cukru
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
10
Ciasto wlać do przygotowanej tortownicy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
11
Włóż blachę do pieczenia o bokach o grubości 1 cala do piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
12
Wypełnioną tortownicę ułożyć na blasze do pieczenia. Napełnij blachę do pieczenia wodą, tak aby woda zakryła dolny centymetr tortownicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
13
Piec, aż powierzchnia ciasta po naciśnięciu w środku będzie matowa i napięta, około 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
14
Wyjmij formę z ciastem z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na metalowej kratce. Wyłącz piekarnik i poczekaj, aż blacha do pieczenia i woda ostygną, zanim spróbujesz je wyjąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
15
Dekoracja: Jeśli chcesz udekorować to ciasto, możesz zrobić wachlarze czekoladowe lub wygolić blok czekolady obieraczką do jabłek. Aby przygotować fanów czekolady, wymieszaj olej roślinny z roztopioną czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
16
Rozłóż grubą warstwę mieszanki czekoladowej na powierzchni z marmuru lub granitu (lub użyj tylnej części zimnej blachy do pieczenia). Używając trójkąta, przesuwaj po powierzchni czekolady zakrzywionym ruchem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
17
Umieść kciuk w jednym z rogów trójkąta, naciskając, aby złapać czekoladę. Rezultat powinien przypominać wachlarz czekolady. Wymaga to trochę praktyki i nie każdy wykonany wentylator będzie użyteczny. Baw się dobrze!
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na ciasto czekoladowe. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn