Łatwa tarta z cukinią, pomidorem i serem
Jedna porcja zawiera 685 kalorii, 24g białka, oraz 48 g tłuszczu. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz ciasto francuskie, jajka, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pomidorowa Tarta Z Cukinią, Rustykalna tarta z pomidorami i cukinią, oraz Tarta Z Cukinią, Pomidorem I Pesto.
Instrukcje
Wyjąć ciasto francuskie z opakowania i odstawić do rozmrożenia w temperaturze pokojowej przez około 30 minut, aż nie zamarznie, ale nadal ostygnie.
Tymczasem rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek, i gotować 5 protokół, lub aż cebula jest lekko miękka. Wymieszać cukinię i saute tylko do momentu, gdy zacznie mięknąć, o 5 protokół.
Wymieszać w odsączonych pomidorach i podnieść ogień do średniej-wysokiej. Gotuj, często mieszając, aż cukinia będzie miękka, ale nie papkowata, a soki odparują.
Lekko posmaruj ciemną, 9-calową patelnię z wyjmowaną obręczą lub szklanym talerzem do ciasta. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto francuskie na 11-calowy kwadrat. Dopasuj go do patelni lub talerza ciasta. Przyciąć wystające kawałki ciasta nożyczkami. Przechowywać w lodówce skorupę, odkryte, przez 15 minut, lub do 8 godzin, pokryte.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Jajka ubić w dużej misce. Wymieszać z serem, solą, pieprzem i schłodzonymi warzywami. Łyżka mieszaniny do patelni tart.
Piec 25 do 30 minut, lub do momentu, gdy ciasto będzie brązowe i nóż włożony w środek tarty wyjdzie czysty.
Zdjąć zewnętrzną krawędź patelni.
Niech tarta ostygnie na stojaku z drutu na 20 minut przed krojeniem. Najlepiej podawać tę tartę bardzo ciepłą, a nie gorącą.