Łatwa Kawa Parzona Na Zimno
Need a bezglutenowy, pierwotny i wegetariański napój? Łatwa kawa parzona na zimno może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 149 kalorii, 8G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 godzin i 10 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz grubo zmieloną kawę, lód, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest przyniesiony przez Chow. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kawa mrożona na zimno, Kawa Mrożona Na Zimno, oraz Affogato z kawą parzoną na zimno.
Instrukcje
Umieść fusy w dzbanku 2-quart, dodaj wodę i wymieszaj, aby połączyć. Przykryć folią i pozostawić w temperaturze pokojowej przez co najmniej 12 godzin i do 1 dnia.Wyłóż sitko o drobnych oczkach ze standardowym filtrem do kawy i zamontuj je na średniej misce. Pracując partiami, powoli wlewaj kawę do filtra, aż cała ciecz przejdzie przez sitko (kawa przejdzie powolnym strumieniem; nie wymuszaj jej); zatrzymaj się, gdy dotrzesz do ciał stałych na dnie dzbana (nie wlewaj ich). Wyrzucić podłoże i zawartość Sitka.Umyć i wysuszyć dzbanek.
Przelej napiętą kawę do dzbanka. Przykryć i przechowywać w lodówce do całkowitego schłodzenia, co najmniej 2 godziny lub do 5 dni.Do porcji: do każdej filiżanki mrożonej kawy rozcieńczyć koncentrat równą porcją mleka, pół na pół lub wody. W razie potrzeby posłodzić syropem cukrowym i dopełnić lodem.