Zwęglona Zupa Z Bakłażana
Zwęglona zupa z bakłażana może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru zupy. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 181 kalorii. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pomidory, sól koszerna, kolendra i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do Jesień. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zwęglona Zupa Z Bakłażana, Zwęglona Zupa Z Bakłażana Z Czerwoną Papryką, oraz Zwęglona Zupa Z Bakłażana Z Kminkiem I Jogurtem Greckim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Pędzel 2 obramowane blachy do pieczenia z oliwą z oliwek.
Bakłażany układamy na jednej z blach do pieczenia, skropimy 1 łyżką oliwy z oliwek i doprawiamy solą. Pomidory, cebulę i czosnek wrzucić z pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek na drugim blasze do pieczenia (nie tłumnie patelnie lub warzywa będą pary). Doprawić solą i pieprzem. Upiec warzywa do miękkości i rumiane w miejscach, o 45 protokół, obracając blachy do pieczenia w połowie.
Miąższ bakłażana należy wyjąć ze skóry do rondla, usuwając nadmiar nasion.
Dodaj pozostałe pieczone warzywa, wywar z kurczaka, tymianek i kolendrę i zagotuj na średnim ogniu. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu około 20 minut. Lekko schłodzić.
Zupę przecier w blenderze (w razie potrzeby partiami) do uzyskania gładkiej konsystencji. Powrót zupę do rondla i cienkie z więcej bulionu, w razie potrzeby. Doprawić solą, pieprzem i proszkiem chile. Chochle do miski i udekorować liści kopru włoskiego; wsunąć watę cukrową do zupy służyć.