Zuppa Di Pesce, Cioppino, czyli gulasz rybny

Zuppa Di Pesce, Cioppino, czyli gulasz rybny
Zuppa Di Pesce, Cioppino lub gulasz rybny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 178 kalorii, 21g białka, oraz 3G tłuszczu. Na $3.1 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 15. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Mieszanka anchois, bazylia, przegrzebki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Zuppa di pesce alla napoletana (gulasz rybny po neapolitańsku), Zuppa Di Pesce Zupa Rybna, oraz Gulasz Rybny Cioppino.

Instrukcje

1
W garnku dodać 5 szklanki wody i muszle krewetek doprowadzić do wrzenia, a następnie dusić 30 minut.Tymczasem w dużym garnku oleju ciepła dodać cebulę czosnek, anchois, seler, koper włoski, marchew, ziemniaki, & grzyby smażyć aż półprzezroczyste o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardeleSardele
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodaj wino i zioła zmniejsz gotowanie wina przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
Dodaj jarmuż, pomidory puszki, sos Worcestershire, Skórka z cytryny, szafran, sól i czarny pieprz.Odcedź zapasy z muszli krewetek (Odrzuć muszle) dodając wystarczającą ilość wody, aby uzyskać 4 filiżanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 16 Bułek Kanapkowych12 Do 16 Bułek Kanapkowych
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
SzafranSzafran
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
JarmużJarmuż
4
Dodaj do garnka gotowanie 15 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Dodaj pozostałe składniki gotuj na wolnym ogniu 10-15 minut, aż ryba prawie się rozpadnie.Sprawdź przyprawy dodając więcej soli i pieprzu w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
6
Dekoruj pokruszonymi płatkami pieprzu i świeżą natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Pietruszkaświeża Pietruszka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek

Składniki

4anchois (opcjonalnie)anchois (opcjonalnie)1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)11 funt cukinii,3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków2kilogramypomidory pokrojone w kostkępomidory pokrojone w kostkę142Orzechy dowolne (posiekane)marchew pokrojona w kostkęmarchew pokrojona w kostkę113Orzechy dowolne (posiekane)seler naciowy pokrojony w kostkęseler naciowy pokrojony w kostkę227Orzechy dowolne (posiekane)małże i sokmałże i sok454Orzechy dowolne (posiekane)filety z tilapii (ryba o białym miąższu) lub 1 funt filetów z suma (ryba o białym miąższu) lub 1 funt filetów z dorsza (ryba o białym miąższu)filety z tilapii (ryba o białym miąższu) lub 1 funt filetów z suma (ryba o białym miąższu) lub 1 funt filetów z dorsza (ryba o białym miąższu)11 funt cukinii,suszone rozdrobnione nasiona kolendrysuszone rozdrobnione nasiona kolendry11 funt cukinii,Gorąca woda (100°F)Gorąca woda (100°F)142Orzechy dowolne (posiekane)koper włoski (finokio lub anyż)pokrojony w kostkękoper włoski (finokio lub anyż)pokrojony w kostkę596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeża pietruszkaświeża pietruszka15Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyświeża pietruszkaświeża pietruszka4ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijarmuż, szorstki posiekanyjarmuż, szorstki posiekany1cytryna, Skórka zcytryna, Skórka z1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów227Orzechy dowolne (posiekane)cebula mielonacebula mielona11 funt cukinii,suszone oreganosuszone oregano2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiziemniaki pokrojone w kostkęziemniaki pokrojone w kostkę15Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonypłatki czerwonej papryki, do smakupłatki czerwonej papryki, do smaku1szczyptaszafranszafran2(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych454Orzechy dowolne (posiekane)1 mała cukinia, nieobrana i posiekana1 mała cukinia, nieobrana i posiekana454Orzechy dowolne (posiekane)owoce morza, mix (który jest mrożony i składa się z ośmiornicy, kałamarnicy, krewetek) (opcjonalnie)owoce morza, mix (który jest mrożony i składa się z ośmiornicy, kałamarnicy, krewetek) (opcjonalnie)85Orzechy dowolne (posiekane)świeże pokrojone w kostkę grzyby shiitakeświeże pokrojone w kostkę grzyby shiitake454Orzechy dowolne (posiekane)krewetki, łuskane i deveined reserve shells for stockkrewetki, łuskane i deveined reserve shells for stock9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikrewetki, z muszli krewetek lub 4 szklanki wodykrewetki, z muszli krewetek lub 4 szklanki wody2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Sos WorcestershireSos Worcestershire

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Santa Margherita Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje15
Ocena Zdrowia43
Magazyn