Zupa Ziemniaczano-Cebulowa

Zupa Ziemniaczano-Cebulowa
Zupa ziemniaczano-cebulowa wymaga około 1 godziny od początku do końca. Za 1,1 dolara za porcję, ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 364 kalorie, 14 g białka i 13 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 7 osobom. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i kup wodę, ocet z czerwonego wina, ser szwajcarski i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 44%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Zupa Ziemniaczano-Cebulowa, Zupa Ziemniaczano-Cebulowa oraz Zupa Krem Z Ziemniaków i Cebuli.

Instrukcje

1
W holenderskim piekarniku lub garnku do zupy smaż cebulę na średnim ogniu na oleju przez 10-12 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do DekoracjiOliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2
Usuń i odłóż na bok.
3
W tym samym czajniku brązowa wołowina; odpływ.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
4
Dodać wodę, ziemniaki, ocet, bulion, sól, pieprz i zarezerwowaną cebulę; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut lub do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
5
Wymieszać z pietruszką. Przełożyć do żaroodpornych misek. Na wierzch połóż ser szwajcarski, kromkę chleba i parmezan.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Szklanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku (4 Uncje)1 Szklanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku (4 Uncje)
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla
6
Piec w temperaturze 375° przez 10 minut lub do momentu, aż sery zaczną musować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje7
Ocena Zdrowia10
Magazyn