Zupa Ziemniaczana Z Porów Pieczonych

Zupa Ziemniaczana Z Porów Pieczonych
Zupa ziemniaczana może być właśnie tą zupą, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera około 11g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 460 kalorii. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 18% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 100 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz parmezan, wino, creme fraiche i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy dieta. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 62%. Ten wynik jest całkiem dobry. Podobne przepisy obejmują Zupa Ziemniaczana Z Porów Pieczonych, Zupa z pieczonego czosnku, ziemniaków, pora i kopru włoskiego, oraz Pieczona zupa ziemniaczana z porem z domowej roboty grzankami.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Połącz ziemniaki i pory na patelni w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj oliwę z oliwek, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu i wrzuć, aby równomiernie pokryć warzywa. Piecz przez 40 do 45 minut, obracając je szpatułką kilka razy podczas gotowania, aż będą bardzo delikatne.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
5
Dodać rukolę i wrzucić do połączenia. Piecz jeszcze przez 4 do 5 minut, aż rukola zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
6
Wyjąć patelnię z piekarnika i umieścić na 2 palnikach. Wymieszaj Wino i 1 szklankę wywaru z kurczaka i gotuj na małym ogniu, skrobając chrupiące pieczone kawałki przyklejające się do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
W partiach przenieść pieczone warzywa do robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze, dodając płyn do patelni i około 5 szklanek wywaru z kurczaka, aby uzyskać puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
PatelniaPatelnia
8
Puree wlać do dużego garnka lub holenderskiego piekarnika. Kontynuuj przecieranie warzyw partiami, aż wszystkie zostaną zrobione i połączone w dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
9
Dodaj wystarczająco dużo pozostałych 1 do 2 filiżanek wywaru, aby uzyskać gęstą zupę.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
ZupaZupa
10
Dodać śmietanę, creme fraiche, 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę pieprzu i sprawdzić przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
PrzyprawyPrzyprawy
PieprzPieprz
KremKrem
SólSól
11
Gotową do podania zupę rozgrzać delikatnie i ubić w 2 łyżkach białego wina i 1/4 szklanki parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino BiałeWino Białe
ParmezanParmezan
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
12
Podawać na gorąco z dodatkowym tarciem parmezanu i chrupiącą szalotką, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
SzalotkaSzalotka
13
Rozgrzej olej i masło w rondlu na średnim ogniu, aż osiągnie 220 stopni F na termometrze cukierkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
14
Zmniejsz ogień do niskiego, dodaj szalotki i gotuj przez 30 do 40 minut, aż staną się bogato złotobrązowe. Temperatura powinna pozostać poniżej 260 stopni F. od czasu do czasu mieszaj szalotki, aby upewnić się, że brązowią równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
15
Wyjmij je z oleju łyżką szczelinową, dobrze odcedź i rozprowadź do ostygnięcia na papierowych ręcznikach. Po wyschnięciu i rozdrobnieniu mogą być przechowywane w temperaturze pokojowej, przykryte, przez kilka dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn