Zupa ziemniaczana może być właśnie tą zupą, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera około 11g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 460 kalorii. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 18% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 100 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz parmezan, wino, creme fraiche i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy dieta. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 62%. Ten wynik jest całkiem dobry. Podobne przepisy obejmują Zupa Ziemniaczana Z Porów Pieczonych, Zupa z pieczonego czosnku, ziemniaków, pora i kopru włoskiego, oraz Pieczona zupa ziemniaczana z porem z domowej roboty grzankami.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Połącz ziemniaki i pory na patelni w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Por
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodaj oliwę z oliwek, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu i wrzuć, aby równomiernie pokryć warzywa. Piecz przez 40 do 45 minut, obracając je szpatułką kilka razy podczas gotowania, aż będą bardzo delikatne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Oliwa Z Oliwek
Pieprz
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
5
Dodać rukolę i wrzucić do połączenia. Piecz jeszcze przez 4 do 5 minut, aż rukola zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rukola
6
Wyjąć patelnię z piekarnika i umieścić na 2 palnikach. Wymieszaj Wino i 1 szklankę wywaru z kurczaka i gotuj na małym ogniu, skrobając chrupiące pieczone kawałki przyklejające się do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
7
W partiach przenieść pieczone warzywa do robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze, dodając płyn do patelni i około 5 szklanek wywaru z kurczaka, aby uzyskać puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Warzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Patelnia
8
Puree wlać do dużego garnka lub holenderskiego piekarnika. Kontynuuj przecieranie warzyw partiami, aż wszystkie zostaną zrobione i połączone w dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
9
Dodaj wystarczająco dużo pozostałych 1 do 2 filiżanek wywaru, aby uzyskać gęstą zupę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado
Zupa
10
Dodać śmietanę, creme fraiche, 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę pieprzu i sprawdzić przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme Fraiche
Przyprawy
Pieprz
Krem
Sól
11
Gotową do podania zupę rozgrzać delikatnie i ubić w 2 łyżkach białego wina i 1/4 szklanki parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino Białe
Parmezan
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
12
Podawać na gorąco z dodatkowym tarciem parmezanu i chrupiącą szalotką, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan
Szalotka
13
Rozgrzej olej i masło w rondlu na średnim ogniu, aż osiągnie 220 stopni F na termometrze cukierkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Rożek Cukru Lodowego
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Candy
Patelnia Z Sosem
14
Zmniejsz ogień do niskiego, dodaj szalotki i gotuj przez 30 do 40 minut, aż staną się bogato złotobrązowe. Temperatura powinna pozostać poniżej 260 stopni F. od czasu do czasu mieszaj szalotki, aby upewnić się, że brązowią równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
15
Wyjmij je z oleju łyżką szczelinową, dobrze odcedź i rozprowadź do ostygnięcia na papierowych ręcznikach. Po wyschnięciu i rozdrobnieniu mogą być przechowywane w temperaturze pokojowej, przykryte, przez kilka dni.