Zupa ze słodkich ziemniaków, marchwi, jabłek i czerwonej soczewicy

Słodki ziemniak, marchew, jabłko i czerwona soczewica zupa może być tylko zupa szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 204 kalorie, 5G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.03 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz soczewicę, sól, bulion warzywny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 36%, co nie jest tak doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Czyste Jedzenie Marchew I Imbir Zupa Z Czerwonej Soczewicy, Zupa z ziemniaków, marchwi i soczewicy na Nowy Rok, oraz Soczewica Obfita, Marchewka + Zupa Ziemniaczana.
Instrukcje
Roztopić masło w dużym, ciężkim dnie garnka na średnim ogniu.
Umieść posiekane słodkie ziemniaki, marchew, jabłko i cebulę w garnku. Wymieszać i gotować jabłka i warzywa, aż cebula są przezroczyste, o 10 protokół.
Wymieszać soczewicę, imbir, zmielony czarny pieprz, sól, kminek, chili w proszku, papryka i bulion warzywny do garnka z mieszanką jabłek i warzyw. Doprowadzić zupę do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica i warzywa są miękkie, o 30 protokół.
Pracując partiami, wlej zupę do blendera, napełniając dzban nie więcej niż do połowy pełny. Przytrzymaj pokrywkę blendera złożonym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby przenieść zupę, zanim zostawisz ją na puree. Puree partiami, aż będzie gładkie i wlać do czystego garnka. Alternatywnie, można użyć blendera i puree zupę prawo w garnku.
Odstawić przecieraną zupę do garnka. Doprowadzić z powrotem na wolnym ogniu na średnim ogniu, o 10 protokół.
Dodaj wodę w razie potrzeby, aby rozrzedzić zupę do preferowanej konsystencji.
Podawać z jogurtem do dekoracji.