Jeśli masz około 1 godzina i 25 minut do spędzenia w kuchni zupa ze szpinaku z soczewicy może być super bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis do wypróbowania. Za 95 centów za porcję, ten przepis okładki 28% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 13g białka, 3G tłuszczu i w sumie 213 kalorii. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 15 smakoszy i kucharzy. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz pod ręką szpinak, soczewicę, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia wybitny wynik spoonacular 98%. Spróbuj Zupa z soczewicy i szpinaku, Zupa Ze Szpinaku Z Soczewicy, oraz Zupa Ze Szpinaku Z Soczewicy dla podobnych przepisów.
Instrukcje
1
W dużym rondlu lub holenderskim piekarniku podsmaż marchewki i cebulę na oleju do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodaj wodę, salsę, soczewicę i sól. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 50-60 minut lub do miękkości soczewicy. Dodaj szpinak; dusić 5-10 minut dłużej lub do zwiędnięcia szpinaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Zęby Przyrodzenia
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek