Zupa z słonecznika (Topinambur) i Pora z pieczarkami

Zupa z słonecznika (Topinambur) i Pora z pieczarkami
Sunchoke (Topinambur) i zupa Por z grzybami może być tylko zupa szukasz. Na 4,26 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 259 kalorii, 6G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz por, sól i mielony pieprz, estragon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Brioche Crusted fish z puree z topinamburu i ogórkami z topinamburu, Krem z karczocha i zupa z topinamburu, oraz Zupa Z Topinamburu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę w dużym garnku na średnim ogniu. Gotować i mieszać por w gorącym oleju, aż przezroczyste, 5 do 7 protokół. Wymieszać słoniny, seler, marchew i czosnek do porów. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Karczoch JerozolimskiKarczoch Jerozolimski
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodać liście laurowe i 1/2 pęczka posiekanego estragonu. Zwiększyć ogień do wysokiej; gotować i mieszać, aż warzywa są gorące, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
3
Wlać wermut na patelnię; doprowadzić do wrzenia podczas skrobania rumiane kawałki żywności z dna patelni z drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodać bulion warzywny, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu; gotować, aż warzywa są całkowicie miękkie, o 30 protokół. Rezerwując kilka gałązek do dekoracji, dodaj rukolę do zupy; pozwól rukoli zwiędnąć w gorącej zupie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
5
Podczas gdy zupa simmers, stopić masło na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodać grzyby do roztopionego masła, doprawić solą i pieprzem i gotować, aż całkowicie zmiękną, o 5 protokół. Pozostałą estragon wymieszać i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
7
Usunąć i wyrzucić liście laurowe. 1/3 zupy w osobnym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
8
Pozostałe 2/3 zupy wlać partiami do blendera, napełniając dzban nie więcej niż do połowy pełny. Trzymając pokrywkę blendera ręcznikiem, ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby przenieść zupę przed pozostawieniem jej na puree. Puree partiami do uzyskania gładkości i wlać do garnka z niezmieszaną porcją.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Podawać w miseczkach, posypując każdą dużą łyżką gotowanych grzybów i gałązką rukoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia14
Magazyn