Zupa Z Pora Ziemniaczanego
Zupa z pora ziemniaczanego może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na przystawki. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.65 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 237 kalorii. Jest idealny do Zima. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 5574 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Mieszanka soli morskiej, gałązki tymianku, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Zupa Ziemniaczano-Porowa, Zupa Z Pora Ziemniaczanego, oraz Zupa Z Pora Ziemniaczanego.
Instrukcje
Odetnij pory wzdłuż, odetnij je pod bieżącą wodą, aby usunąć brud lub błoto ukrywające się w środku.
Odetnij twarde ciemnozielone wierzchołki i wyrzuć (albo kompost, albo zamrozić w celu wytworzenia materiału).
Pokrój białe i jasnozielone części porów w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala.
Umieść plastry w misce z zimną wodą i wstrząśnij nimi rękami, aby usunąć pozostały brud. Następnie wyjąć pory za pomocą sitka lub łyżki szczelinowej. (Zobacz jak czyścić pory)
Pory gotować na maśle, aby zmiękły: roztopić masło na średnim ogniu w garnku o grubym dnie 3 do 4 quart.
Dodać posiekane pory, wymieszać, aby pokryć masłem.
Przykryć garnek i zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, gotować przez 10 minut, aż pory zmiękną. Sprawdź, czy pory nie są zarumienione.
Gotuj zupę na wolnym ogniu:
Dodaj bulion, pokrojone w kostkę ziemniaki, liść laurowy, majeranek, tymianek i łyżeczkę soli do garnka.
Zwiększyć ciepło do wysokiej doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, następnie obniżyć ciepło, aby utrzymać niskie gotowanie, i gotować przez 20 minut, aż ziemniaki są gotowane przez.
Usunąć i wyrzucić liść laurowy i gałązkę tymianku. Użyj blendera zanurzeniowego lub blendera stojącego, aby zmiksować około połowy zupy, jeśli chcesz grubą zupę, lub wszystko, jeśli chcesz, aby zupa była bardziej gładka.
Uwaga: jeśli używasz stojącego blendera, przecier zupę partiami, nie napełniaj blendera więcej niż jedną trzecią PEŁNĄ na raz i pamiętaj, aby przytrzymać pokrywkę, gdy blender jest włączony.
Dodać pietruszkę i gotować kilka minut więcej.
Dodaj kilka kresek Tabasco do smaku.
Dodaj świeżo zmielony pieprz i więcej soli do smaku. (Ziemniaki nasiąkają solą, więc być może trzeba dodać więcej soli niż się spodziewasz.)