Zupa z pieczonych warzyw i jarmużu
Zupa z pieczonych warzyw i jarmużu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 665 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.82 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz czosnek, ziemniaki Yukon gold, sól i mielony pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest idealny do Jesień. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest dobre. Podobne przepisy to Zupa Z Pieczonych Warzyw I Jarmużu, Zupa z białej fasoli, jarmużu i pieczonych warzyw, oraz Zupa Z Kapusty Warzywnej.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Posmaruj galaretkę cienką warstwą oliwy z oliwek.
Na przygotowanej patelni ułóż marchew, pomidory, cebulę, Kabaczek, ziemniaki i czosnek.
Pozostałe warzywa skropić oliwą, doprawić solą i pieprzem. Warzywa obrócić łyżką, aby równomiernie pokryć olejem.
Pieczeń w nagrzanym piekarniku, aż rumiane i miękkie, obracając od czasu do czasu, 20 do 30 protokół. Odstawić warzywa na bok.
Podczas pieczenia warzyw, umieścić dużą patelnię na średnim ogniu. Crumble słodkie włoskie kiełbasy i gorące włoskie kiełbasy na patelni.
Kiełbasę zalać 1/4 szklanki bulionu warzywnego. Gotować, rozbijając kiełbasę od siebie z łyżką, jak gotuje, aż kiełbasa jest gotowane przez i nie Różowy, 7 do 9 protokół.
Przenieść kiełbasę do wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu, aby osuszyć.
Dynię i marchew pokroić na 1/2-calowe kawałki; odstawić.
Ząbki czosnku obrać, wstawić do blendera z prażonymi pomidorami i cebulą i zmiksować na gładką masę.
Wlać mieszaninę do dużego garnka.
Wlać 1/2 szklanki bulionu na galaretkę. Zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z powierzchni patelni drewnianą łyżką lub łopatką; wlać bulion i rumiane kawałki do garnka z mieszaną mieszanką pomidorową.
Do garnka wlać pozostały bulion warzywny.
Dodać jarmuż, tymianek i liść laurowy do mieszaniny; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż jarmuż jest miękka, o 30 protokół.
Dodać kiełbasę, marchew, ziemniaki, Kabaczek, fasola garbanzo, i fasola do zupy; kontynuować gotowanie, aż gorące, o 10 protokół. Rozrzedzić zupę z większą ilością bulionu warzywnego według życzenia. Doprawić solą i czarnym pieprzem. Wyrzucić gałązki tymianku i liść laurowy służyć.